48 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Δράμας συμμετείχαν στον 82ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ο Θαλής»

0
10078

Με 48 μαθητές και των τριών τάξεων συμμετείχε το 1ο Γυμνάσιο Δράμας στον 82ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα Μαθηματικά “Ο Θαλής”. Ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στον χώρο του αμφιθεάτρου του σχολείου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, σε συνεργασία με το 1ο Λύκειο Δράμας.
Εκ μέρους του σχολείου, την οργάνωση και διεκπεραίωση του διαγωνισμού ανέλαβε ο μαθηματικός κ. Δαρδιώτης με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της κας Βλάχου και του κ. Ψαρρά.
Οι διαγωνισμοί Θαλής, Ευκλείδης και Αρχιμήδης είναι μέρος της δραστηριότητας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα προωθεί την εξέλιξη της μαθηματικής επιστήμης. Παράλληλα, οι εν λόγω διαγωνισμοί αποτελούν πρόκληση και για τους ίδιους τους μαθητές. Μέσα από τους διαγωνισμούς έχουν την δυνατότητα να αναδείξουν τις ικανότητές τους και να συμμετέχουν με την εθνική ομάδα της χώρας μας ίσως και στη διεθνή μαθηματική Ολυμπιάδα. Επίσης, η διαδικασία μπορεί να είναι και ένα εφαλτήριο που μπορεί να τους οδηγήσει σε συγκεκριμένα κανάλια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στη συνέχεια την πορείας τους.
Οι διαγωνισμοί αυτοί είναι ανάλογοι, με τον διαγωνισμό που διεξάγεται κάθε χρόνο στην μνήμη του Βασίλη Ξανθόπουλου στις εγκαταστάσεις του 1ου ΓΕΛ Δράμας από το 1992, στο αμφιθέατρο που άλλωστε τιμητικά πήρε και το όνομά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ