49,2 εκατ. ο προϋπολογισμός του Δήμου Δράμας για το 2023

0
737

Συζητιέται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκρισή του όπως και ο πίνακας στοχοθεσίας


H ψήφιση του προϋπολογισμού και η έγκριση πίνακα στοχοθεσίας του οικονομικού έτους 2023 του Δήμου Δράμας θα συζητηθεί σήμερα σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας. Το σχέδιο του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 του Δήμου Δράμας, ο οποίος παρουσιάζει έσοδα 49.210.211,62 ευρώ και ίσο ποσό εξόδων όπως και τον πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του Δήμου Δράμας του οικονομικού έτους 2023, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, εισηγήθηκε με απόφαση που λήφθηκε κατά πλειοψηφία προς το Δημοτικό Συμβούλιο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας με τις τροποποιήσεις που έγιναν στη συνεδρίαση της 13ης Δεκεμβρίου.
Επισημαίνεται πάντως ότι πριν από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τα μέλη της κ.κ. Μιχάλης Μλεκάνης και Φώτης Νικολαΐδης δήλωσαν: «Συμμετέχουμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής καταθέτοντας τη δήλωση, η οποία αφορά τη συζήτηση όλων των θεμάτων από δω και πέρα και έχει να κάνει με την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι σχετικές διατάξεις του Ν.4623/2019 και Ν.4625/ 2019, οι διατάξεις που αφορούν τη συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής και τη μεταφορά σε αυτήν αρμοδιοτήτων. Επομένως, τίθεται θέμα μη νόμιμης συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής καθώς επίσης και συζήτησης θεμάτων τα οποία δεν αποτελούν αντικείμενο της Οικονομικής Επιτροπής».
Για την εισήγηση του προϋπολογισμού που συζητιέται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο μειοψήφησαν στην Οικονομική Επιτροπή οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μιχάλης Μλεκάνης, Φώτης Νικολαΐδης, Αλέξανδρος Τσιαμπούσης και Λευτέρης Χρυσοχοΐδης που είπαν ότι θα τοποθετηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στον πίνακα στοχοθεσίας που περιλαμβάνει η συζήτηση του ίδιου θέματος, αποτυπώνονται σε συνοπτική μορφή τα στοιχεία του ετήσιου προϋπολογισμού του δήμου, τα οποία αποτελούν τις εκτιμήσεις του ως προς τα έσοδα και τα έξοδα του επόμενου οικονομικού έτους. Ο δήμος θέτει στόχους καθορίζοντας μηνιαίο πρόγραμμα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του και με αυτό αποτυπώνεται η χρονική πορεία εκπλήρωσης των ετήσιων εκτιμήσεων των εσόδων και δαπανών, σε επίπεδο μήνα και τριμήνου, καθώς και σωρευτικά από την αρχή του έτους. Για την κατάρτιση του προγράμματος αυτού λαμβάνεται υπόψη η χρονική πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του προηγούμενου έτους σε συνδυασμό με κάθε άλλο στοιχείο που μπορεί να αξιοποιηθεί, προκειμένου να αποδοθεί πρόγραμμα ρεαλιστικό και αξιόπιστο. Το πρόγραμμα καταρτίζεται με βάση την αρχή της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού, υπό την έννοια ότι το σύνολο των εξόδων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το σύνολο των εσόδων, περιλαμβανομένου του ταμειακού υπολοίπου.
Διευκρινίζεται πάντως ότι αν στη σημερινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό, δεν υπάρξει κάποια εναλλακτική πρόταση, τότε αυτή θα περάσει με τις όποιες θετικές ψήφους ανεξάρτητα από τον αριθμό τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο αντίστοιχος προϋπολογισμός του Δήμου Δράμας για το 2022 είχε έξοδα περίπου ύψους 48 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα έσοδα και πέρασε με 11 θετικές ψήφους των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής, ερχόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο με μικρή καθυστέρηση τον Φεβρουάριο του 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ