64η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα: Κορυφαίος και πάλι ο Πρόδρομος Φωτιάδης

0
995

– Κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό που έγινε στην πόλη Chiba της Ιαπωνίας
– Διακρίθηκαν όλοι οι μαθητές από την Ελλάδα σε έναν δύσκολο και απαιτητικό διήμερο διαγωνισμό


 

 

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωσε χθες τη νέα πολύ μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην 64η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΔΜΟ), η οποία διοργανώθηκε στην πόλη Chiba της Ιαπωνίας στις 2-13 Ιουλίου 2023 με τη συμμετοχή 618 μαθητών και μαθητριών από 112 χώρες. Όλοι οι μαθητές από την Ελλάδα διακρίθηκαν σε ένα δύσκολο και απαιτητικό διήμερο διαγωνισμό και κατέκτησαν ένα Χρυσό Μετάλλιο, ένα Αργυρό, τρία χάλκινα μετάλλια και μία εύφημη μνεία.
Για μια ακόμη φορά διακρίθηκε και ο μαθητής των Λυκειακών Τάξεων Νικηφόρου Πρόδρομος Φωτιάδης κατακτώντας Χάλκινο Μετάλλιο.

Όπως έκανε γνωστό η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «H Ελληνική ομάδα κατέλαβε την 25η θέση στην γενική κατάταξη ανάμεσα στις 112 χώρες που συμμετείχαν, την 6η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 8η θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Αρχηγός της Ελληνικής ομάδας ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ανάργυρος Φελλούρης και υπαρχηγός ο κ. Σιλουανός Μπραζιτίκος, Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Οι μαθητές της αποστολής αναδείχθηκαν όπως κάθε χρόνο μέσα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα Μαθηματικά που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στην πρώτη φάση του οποίου συμμετείχαν 28000 μαθητές από όλη την Ελλάδα.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών, πάντα σε εθελοντική βάση, στο πλαίσιο των στόχων της για την αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και Εκπαίδευσης στη χώρα μας».
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία συνεχάρη όλους τους μαθητές της ελληνικής ομάδας για τη μεγάλη τους επιτυχία, σημειώνοντας ότι ήταν σημαντική η συμβολή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε όλη αυτή την προσπάθεια.

 

Ειδικότερα οι Έλληνες μαθητές που διαγωνίστηκαν κατέκτησαν τις εξής διακρίσεις:
Τζαχρήστας Γεώργιος (Δωδωναία Εκπαιδευτήρια Ιωαννίνων) Χρυσό Μετάλλιο
Λιάμπας Παναγιώτης (Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη) Αργυρό Μετάλλιο
Λιγνός Ορέστης (Εκπαιδευτήρια Ελληνική Παιδεία) Χάλκινο Μετάλλιο
Φωτιάδης Πρόδρομος (Γυμνάσιο –Λ.Τ. Νικηφόρου Δράμας) Χάλκινο Μετάλλιο
Πετράκης Διονύσιος (Γενικό Λύκειο Κανήθου) Χάλκινο Μετάλλιο
Κωνσταντινίδης Κων/νος (Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη) Εύφημη Μνεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!