6ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Σκάκι ο Δραμινός Μάρκος Καζάκος

0
909

Την 6η θέση κατέλαβε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων ο Δραμινός Μάρκος Καζάκος, και είναι ο πρώτος παίκτης από τη Δράμα που έφτασε πολύ κοντά στο να κατακτήσει διεθνή τίτλο.
Στο 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που διήρκεσε από 15 έως 21 Οκτωβρίου πήραν μέρος συνολικά 871 νεαροί σκακιστές, αγόρια και κορίτσια από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και 41 Έλληνες. Ο 16χρονος Δραμινός Μάρκος Καζάκος μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στην κατηγορία U18 το καλοκαίρι, στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων συνέχισε στο επόμενο τουρνουά που ήταν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.
Το Πρωτάθλημα διεξήχθη με υβριδικό σύστημα (μέσω υπολογιστή – παρουσία διαιτητή), περιελάμβανε 9 γύρους και διεξήχθη στον χώρο του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας. Ο Μάκρος Καζάκος κατετάγη 6ος με 6 πόντους σε 9 αγώνες αντιμετωπίζοντας παίκτες με πολύ καλύτερη διεθνή αξιολόγηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι έφτασε πολύ κοντά στο να κατακτήσει τον διεθνή τίτλο του FM (Fide Master), πράγμα που όπως φαίνεται θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα γίνει ο πρώτος Δραμινός που θα έχει κατακτήσει διεθνή τίτλο.
Ο Μάρκος με την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει ότι μπορούν και παιδιά από επαρχιακές πόλεις να διακριθούν στο σκάκι, αφού το άθλημα δε χρειάζεται κάποια ακριβή εγκατάσταση. Η θέληση, το διάβασμα και προπαντός το πείσμα για διάκριση φέρνουν αποτελέσματα στο άθλημα του σκακιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ