81% επιτυχία στα ΓΕΛ της Δράμας

Αρκούντως ικανοποιητικός ο αριθμός των εισακτέων από τον Νομό μας στα ΑΕΙ

0
123

664 μαθητές δηλαδή 81% των υποψηφίων από τα Γενικά Λύκεια της Δράμας πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.
Στα ΕΠΑΛ της Δράμας πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 63 υποψήφιοι. Στα ΕΠΑΛ της Δράμας το ποσοστό επιτυχίας ή εισόδου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν 30,8%. Σε ότι αφορά τους υποψηφίους παρελθόντων ετών από τα ΓΕΛ της Δράμας, πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμιας εκπαίδευση 39 άτομα και αντίστοιχα 3 υποψήφιοι παρελθόντων ετών από τα ΕΠΑΛ.

Τα ποσοστά επιτυχίας των υποψηφίων της Δράμας είναι ελαφρώς μικρότερα από τον πανελλαδικό μέσο όρο.
O συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή φέτος ανήλθε σε 103.963, εκ των οποίων 91.763 με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 12.200 με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός υποψηφίων ήταν 104.780 όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Παιδείας. Το ποσοστό επιτυχίας των ΓΕΛ πανελλαδικά ανήλθε στο 86,07% Μόνο από τα ημερήσια ΓΕΛ σε όλη την επικράτεια πέτυχαν την εισαγωγή τους 66.319 υποψήφιοι.
Σύμφωνα με το Υπουργείο, συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 80.696 υποψήφιοι, ενώ το 2018 εισήχθησαν 77.510. Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Λιμενικού Σώματος, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.
Σε μήνυμα της η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων ανέφερε τα εξής:
«Θέλω να συγχαρώ όλους τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Θερμά συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειές σας που σας στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή.
Τα φοιτητικά χρόνια είναι χρόνια εμπειριών. Χρόνια απόκτησης γνώσεων, δεξιοτήτων, πλούσιων παραστάσεων. Σας εύχομαι να ζήσετε αυτά τα χρόνια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Απευθύνομαι και σε όλους εκείνους οι οποίοι δεν πέτυχαν τον στόχο τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Σας ενθαρρύνω να δείτε αυτή τη στιγμή ως ευκαιρία, ως πρόκληση για την επόμενη επιτυχία σας. Με εργατικότητα, φιλοδοξία και πείσμα, είμαι σίγουρη ότι θα εκπληρώσετε τον επόμενο στόχο που θα θέσετε στον εαυτό σας.
Η Κυβέρνηση είναι κοντά και σε όλους εκείνους οι οποίοι θα συνεχίσουν στην κατεύθυνση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Στόχος μας είναι μια Ελλάδα που δίνει ευκαιρίες και εξασφαλίζει τα μέσα σε όσους επιθυμούν τη γνώση και την προκοπή και προσπαθούν για ένα καλύτερο μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here