9 και 10 Ιουλίου τον Tent Αrt Festival στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας

Η τέχνη μας ξεναγεί στο κατάλληλο για την εποχή περιβάλλον

0
3928

Aπο 9 έως 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό Tent Art Festival στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας. Πρόκειται για έναν επιτυχημένο θεσμό που κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών από την Δράμα και την ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο του θεσμού πραγματοποιούνται δράσεις που περιλαμβάνουν εργαστήρια θεάτρου, κατασκευές για μικρά παιδιά, μουσικές εκδηλώσεις, παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής προβολές ταινιών, αλλά και μουσική, χορό, επισκέψεις σε αξιοθέατα της πόλης, όπως και αθλητικούς αγώνες. Στο πλαίσιο του Tent Art Festival αναδεικνύονται νέοι καλλιτέχνες και δημιουργοί.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα χώρο ιδανικό για την εποχή δηλαδή στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας το οποίο πέρα από την φυσική ομορφιά που διαθέτει προσφέρει και τις κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής του φεστιβάλ τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Ωστόσο οι εκδηλώσεις δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό τον χώρο.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορούν να το παρακολουθήσουν δωρεάν όλοι οι επισκέπτες ενώ οι δράσεις που παρουσιάζονται έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν και άτομα με αναπηρία. Η ονομασία tent Art Festival σημαίνει τέχνη κάτω από την τέντα όπως έχει εξηγήσει σε προηγούμενες δηλώσεις της στα ΧΡΟΝΙΚΑ η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Art and Roll κυρία Κατερίνα Γουργιώτη. Στόχος των διοργανωτών είναι να εξηγήσουν ότι η τέχνη υπάρχει παντού γύρω από τις καθημερινές δραστηριότητες του ανθρώπου, αρκεί να την παρατηρήσει κανείς. Μπορεί να βρίσκεται δηλαδή από μία γλάστρα με βασιλικό μέχρι και στο χαμόγελο ενός ανθρώπου. Πράγματα που δυστυχώς πολύ συχνά δεν έχουμε τον χρόνο να παρατηρήσουμε απορροφημένοι από τη καθημερινότητα και την ρουτίνα…
Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων του Tent Art Festival την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019 απο τις 10:30 μ.μ.έως τις 11:30 μ.μ. στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας θα εμφανιστούν οι Inner Sail που είναι οι: Κωνσταντίνος Βελένης (τύμπανα, electronics), Γκοργκόλης Βασίλης (πλήκτρα, electronics), Κοντοπούλου Βασιλεία (vocals, live looping) και Ρουδνικλής Τηλέμαχος (κιθάρα, καβάλι, live looping). Ιννερ Σαιλ δημιουργήθηκαν ώς σχήμα το 2014 στην Θεσσαλονίκη έχοντας κοινή αφετηρία τις κλασσικές σπουδές ωστόσο με πολύ διαφορετικά ακούσματα ο καθένας.
Η προσπάθεια τους ξεκίνησε αναζητώντας έναν κοινό ήχο με τον πειραματισμό τους πάνω σε ήδη υπάρχοντα μουσικά κομμάτια, συνεχίστηκε με δικές τους συνθέσεις και τελικά οδήγησε στην δημιουργία του πρώτου επερχόμενου δίσκου τους με επιρροές από την ηλεκτρονική, alternative, ambient, minimal και ethnic μουσική. Έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης (in – edit, πικ-νικ urban festival, Sofar, Music Showcase Greece) αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Πάτρα, Μεσολόγγι, Χανιά, Κομοτηνή κ.α).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ