– Δ. Κασαράκης: «Οι ογκολόγοι δεν έρχονται στη Δράμα γιατί δεν έχει στηθεί ογκολογικό τμήμα»
– «Tο Νοσοκομείο της Δράμας πρέπει να κινηθεί. Να μην το καθυστερήσει άλλο»
Τις 900 καρτέλες ασθενών αγγίζει το ογκολογικό ιατρείο που λειτουργεί στο Νοσοκομείο της Δράμας, από την έναρξή του μέχρι σήμερα (δηλαδή σε διάστημα περίπου 2 ετών), δείγμα των αναγκών που υπάρχουν για τη δημιουργία ογκολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο της Δράμας.

Καλά όλα αυτά, αλλά τι γίνεται με την ένταξη ογκολόγων για τη λειτουργία του τμήματος;
Στο ερώτημα αυτό των «Χ» ο ογκολόγος, Διευθυντής Β’, της Ογκολογικης – Χημειοθεραπευτικης Κλινικής Α.Ν.Θ. του «Θεαγενείου» απαντά: «Ένας ογκολόγος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την κατάσταση. Για εμένα θα πρέπει να υπάρχουν κανονικά δυο μόνιμοι γιατροί. Οι ογκολόγοι δεν έρχονται στη Δράμα γιατί δεν έχει στηθεί ογκολογικό τμήμα. Πρέπει να στηθεί το ογκολογικό τμήμα. Έχω συζητήσει με πολλούς συναδέρφους και μου λένε όλοι ότι δεν θέλουν να καταθέσουν χαρτιά γιατί δεν υπάρχει τμήμα – μονάδα χημειοθεραπείας, όπως υπάρχει στην Καβάλα. Αν και νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να στηθεί πολύ άνετα και εύκολα. Το μόνο μηχάνημα που θα χρειαστεί είναι ένας απαγωγός. Τα κρεβάτια νομίζω υπάρχουν. Το νοσηλευτικό προσωπικό θα έρθει. Γνωρίζω τις νοσηλεύτριες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Νομίζω ότι το Νοσοκομείο της Δράμας πρέπει να κινηθεί. Να μην το καθυστερήσει άλλο. Τώρα δεν γνωρίζω τι προβλήματα υπάρχουν. Αυτό δεν το γνωρίζω».
Υπενθυμίζεται ότι η αυτόνομη μονάδα χημειοθεραπείας στο Γενικό Nοσοκομείο Δράμας, ορίστηκε με σχετική απόφαση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης πριν από περίπου ένα χρόνο μέσω της τροποποίησης και συμπλήρωσης του Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.
[…] post 900 οι ασθενείς στο ογκολογικό ιατρείο Δράμας appeared first on Χρονικά της […]