96 έργα ξεκινούν στη Δράμα μέσω Leader

0
3415

– Γ. Παπαδόπουλος: 19.818.561 ευρώ συνολικά θα πέσουν στην αγορά της Δράμας μέσω του προγράμματος
– Εντάχθηκαν στο Leader όλες οι θετικά αξιολογημένες επιλαχούσες επιχειρήσεις

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, συγκλήθηκε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις και την πορεία ένταξης των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα Leader.
Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας και Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Δράμας, κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του ορειβατικού Συλλόγου Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, και ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας κ. Μανώλης Χατζόπουλος.
Όπως επεσήμανε στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, μετά από προσπάθεια τόσο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας όσο και των υπολοίπων Αναπτυξιακών Εταιρειών, έγινε τελικώς εφικτό να ενταχθούν στο πρόγραμμα Leader όλες οι επιχειρήσεις που ήταν θετικά αξιολογημένες, αλλά επιλαχούσες και ανέμεναν την ένταξή τους για χρηματοδότηση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας είπε ότι για την ένταξη και των επιλαχουσών επιχειρήσεων διασφαλίστηκε το ποσό των 2.671.000 ευρώ, στο οποίο θα προστεθεί και η ιδία συμμετοχή των επιχειρήσεων.
Με έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών στο ΥΠ.Α.Α.Τ., κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, είκοσι επιλαχούσες προτάσεις άμεσα θα λάβουν επιστολές για κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών ώστε να λάβουν απόφαση ένταξης. Συνολικά θα υλοποιηθούν μέσω του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER στον Νομό Δράμας 96 έργα, 23 δημόσιου και 73 ιδιωτικού χαρακτήρα.
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το σύνολο των πόρων της συμμετοχής του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας ανέρχεται σε 19.818.561 ευρώ. Από αυτά η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 12.921.494 ευρώ και η ιδιωτική συμμετοχή σε 6.897.067 ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα πέσουν στην αγορά της Δράμας σε μία περίοδο τριετίας, όπως εξήγησε και πρόσθεσε ότι στην ουσία οι πόροι αυτοί κατευθύνονται στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας έχει πληρώσει μέχρι σήμερα 14 ενταγμένα στο Leader έργα με το ποσό των 700.000 ευρώ περίπου, κάτι που δείχνει ότι οι διαδικασίες πληρωμής των επιχειρήσεων που εντάχθηκαν έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό.
«Νομίζω ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο και αυτό το επίπεδο που χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια την Αναπτυξιακή Εταιρεία θα πρέπει να υφίσταται και στο μέλλον. Ήδη έχουμε στραμμένο το βλέμμα στην επόμενη ημέρα και στον επόμενο σχεδιασμό του προγράμματος, για τον οποίο θα είμαστε έτοιμοι ως Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας, διότι υπάρχει πλήρης και εμπεριστατωμένη γνώση σε όλα τα στελέχη της και μία εμπειρία την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε ως Δράμα. Αυτό κάνουμε από την πλευρά μας στη διοίκηση της ΑΝ.Ε.Δ. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να επιτύχουμε το καλύτερο σε επίπεδο διαχείρισης και αποτελεσμάτων» πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Υπενθυμίζεται ότι το τοπικό πρόγραμμα Leader έχει ως περιοχή παρέμβασης όλη την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, εκτός από το Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ