97 υπεραθλητές από τη Δράμα, την υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό, δοκιμάστηκαν διασχίζοντας 210 χιλιόμετρα

0
1117

Ο κ. Γιάννης Γκίκας, υπεύθυνος της ποδηλατικής διοργάνωσης Brevet Philippi, μιλάει στα «Χ»


Η μεγαλύτερη διοργάνωση από πλευράς συμμετοχών μέχρι σήμερα ήταν η διοργάνωση του 4ου Brevet Philippi που διεξήχθη υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, ενώνοντας τρεις περιφερειακές ενότητες (Δράμας, Καβάλας και Σερρών) και επτά δήμους της περιοχής μας. Η διοργάνωση ήταν άψογη, τόνισε στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο κ. Γιάννης Γκίκας, υπεύθυνος της ποδηλατικής διοργάνωσης Brevet Philippi.
Στη διαδρομή συμμετείχαν και πολλοί Δραμινοί ποδηλάτες, τόσο από τον Ποδηλατικό Όμιλο της Δράμας, όσο και ανεξάρτητοι. Πολύ σημαντική ήταν και η βοήθεια τόσο της Τροχαίας Δράμας, όσο και από τους “Πεζούς Ποδηλάτες Δράμας”, την Οικολογική Κίνηση Δράμας και τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Κοκκινογείων.
Όπως είπε ο κ. Γκίκας, η διαδρομή που ακολούθησαν οι ποδηλάτες, ξεκίνησε από τους Φιλίππους για να συνεχίσει σε Καλαμώνα, Καλαμπάκι, Φτελιά, Μικροχώρι, Κόμβο Ξηροποτπαμου, Κοκκινόγεια, Αγγίτη, Γραμμένη, Χαριτωμένη, Καλή Βρύση, Καλλιθέα, Ανθοχώρι. Η διαδρομή συνεχίστηκε προς το Λέοντα της Αμφίπολης, για να συνεχίσει προς την Πρώτη Σερρών, την Ελευθερούπολη, τον Σταυρό Καβάλας και να επιστρέψει στους Φιλίππους. Ο χρόνος των ποδηλατών ήταν από 8 έως 13 ώρες, διευκρίνισε στα “Χ” ο υπεύθυνος της ποδηλατικής διοργάνωσης.
Τα σχόλια των αθλητών ήταν πολύ ενθαρρυντικά για τη διοργάνωση, ενώ πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των πολιτιστικών συλλόγων τόνισε ο κ. Γκίκας. Το φετινό Brevet Φίλιπποι που μέτρησε πάνω από 130 εγγραφές διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με δωρεάν συμμετοχή. Την τεχνική υποστήριξη είχε η Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα Εις Φιλίππους” με αρωγούς το τμήμα ποδηλασίας του Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑΣ, τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας και τον Σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας.
Σύμφωνα με όσα έκαναν γνωστά οι διοργανωτές, η ποδηλατοδρομία των 210 χλμ ξεκίνησε το Σάββατο 15 Οκτώβρη 2022 από το Αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Οι ποδηλάτες πέρασαν διαδοχικά από τους Δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Παγγαίου, σε συνολικά 20 οικισμούς. Οι υπεραθλητές διένυσαν την ιστορική ποδηλατική διαδρομή συνέδεσαν συμβολικά τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας, τους Αρχαίους Φιλίππους (Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO) και την Αμφίπολη.
Παράλληλα με την μεγάλη προσπάθεια των αθλητών, στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων υπήρξαν δράσεις για όλη την οικογένεια. Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής ποδηλασίας κος Χρήστος Κηπουρός δίδαξε ποδηλατική αγωγή, ασφαλή οδήγηση και βελτίωση του τρόπου ποδηλασίας. Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων από την πιστοποιημένη ξεναγό, Αγγελική Κόμσιου. Συμμετείχε και το Χαμόγελο του Παιδιού με δραστηριότητες με θέμα το ποδήλατο για μικρές ηλικίες.
Το 5ο Brevet Philippi θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2023 και οι εγγραφές θα ανοίξουν 2 μήνες πριν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ