Όπως είχε ήδη προαναγγελθεί από την Δημοτική Αρχή στη διάρκεια του Τουρνουά Beach Volley, που διεξήχθη για πρώτη φορά στη Δράμα στις αρχές του καλοκαιριού, δημιουργήθηκαν τα γήπεδα beach handball και beach soccer στο χώρο της Ανάπλασης, δίπλα ακριβώς στο γήπεδο του beach volley.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων αθλημάτων στην πόλη αλλά και να εξυπηρετηθεί το κοινό που επιθυμεί να χαρεί τον αθλητισμό και το παιχνίδι. Τα γήπεδα εξυπηρετούν το κοινό της πόλης ήδη εδώ και μία εβδομάδα, προσελκύοντας αθλητές αλλά και απλούς πολίτες που θέλουν να αθληθούν στην άμμο και να χαρούν τα αθλήματα του βόλεϊ, του χάντμπολ και του ποδοσφαίρου.
Όπως δήλωσε, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Γκλαβόπουλος: «Στο σημείο της Ανάπλασης όπου υπήρχαν δύο γηπεδάκια μπιτς βόλεϊ αφαιρέθηκε το ένα. Θέλαμε να δημιουργήσουμε χώρο και για άλλα αθλήματα και προσαρμόσαμε δύο τέρματα, διαμορφώνοντας τον χώρο ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν και άλλα αθλήματα. Είπαμε να τα διαμορφώσουμε για να μπορούν να μπουν μέσα και αθλητές του beach handball, γιατί στη Δράμα έχουμε την Ελένη Ποιμενίδου και τον Γιάννη Κοτσαμαρίκογλου που παίζουν σε υψηλό επίπεδο στο άθλημα. Οι ομάδες κάνουν προετοιμασία και είναι καλό για τους αθλητές να πατάνε στην άμμο και να δουλεύουν».
Σχεδόν καθημερινά, ομάδες παλαίμαχων αθλητών αλλά και φίλων του αθλητισμού συγκεντρώνονται στον χώρο για να πραγματοποιήσουν τουρνουά beach volley, δίνοντας ζωντάνια και αθλητικό παλμό στην Ανάπλαση. Παράλληλα, οικογένειες και παρέες επισκέπτονται τα νέα γήπεδα beach handball και beach soccer, αξιοποιώντας τον χώρο τόσο για ψυχαγωγία όσο και για άσκηση, κάτι που καθιστά την περιοχή ακόμη περισσότερο ως ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό και την κοινωνική δραστηριότητα στη Δράμα.
Τα γήπεδα είναι ανοιχτά στο κοινό, με στόχο να ενισχυθεί η μαζική συμμετοχή στον αθλητισμό και να δημιουργηθεί ένας ζωντανός χώρος άθλησης στην πόλη. Ο προπονητής βόλεϊ κ. Γιάννης Παπανικολάου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον προγραμματισμό και τη διαθεσιμότητα των γηπέδων ανέφερε σχετικά:
«Συνήθως τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες προπονούνται οι αθλητές. Προσαρμόζουμε το πρόγραμμα κατά τέτοιο τρόπο ώστε ακόμη και κάποιος που θέλει απλά να αθληθεί να μπορεί να έρθει να παίξει. Μας ενημερώνει λίγο πιο νωρίς για να ξέρουμε, ώστε να μην συμπίπτουν οι ομάδες και να μην βρίσκονται ταυτόχρονα στο χώρο, αποφεύγοντας τον συνωστισμό. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε τέτοιο πρόβλημα, καθώς υπάρχει χώρος και χρόνος για όλους».
Το πρόγραμμα των προπονήσεων και της διάθεσης των γηπέδων αναρτάται στη σελίδα Beach Volley Δράμας, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να γνωρίζει τις διαθέσιμες ώρες και να συνεννοείται με τον κ. Παπανικολάου. Με αυτόν τον τρόπο, οι νέες εγκαταστάσεις αποτελούν έναν πόλο έλξης τόσο για οργανωμένες ομάδες όσο και για μεμονωμένους πολίτες που θέλουν να απολαύσουν την άσκηση στην άμμο.
Νέα γήπεδα beach handball και beach soccer στο χώρο της Ανάπλασης
-Γήπεδο beach handball και beach soccer στο χώρο της Ανάπλασης -Ενισχύεται η αθλητική δραστηριότητα της Δράμας με νέες υποδομές δίπλα στο γήπεδο beach volley



















