Η Πετρούσα θα φιλοξενήσει σήμερα Τετάρτη 20 Αυγούστου τον 8ο Αγώνα Δρόμου Πετρούσας «Γεώργιος Κότιος», με αποστάσεις 10 χλμ. και 5 χλμ. για άνδρες και γυναίκες, καθώς και 1 χλμ. για παιδιά.
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη για δεύτερη συνεχή χρονιά στη μνήμη του Γεώργιου Κότιου, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 16 Ιουνίου του 2024. Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος του ποδοσφαιρικού συλλόγου Δόξα Πετρούσας για 16 χρόνια και υπήρξε ο εμπνευστής και δημιουργός των αγώνων δρόμου του χωριού, οι οποίοι ξεκίνησαν το 2017. Μετά την απώλειά του, η διοργάνωση μετονομάστηκε σε Αγώνας Δρόμου Πετρούσας «Γεώργιος Κότιος» και διεξάγεται στη μνήμη του φέτος για δεύτερη χρονιά.
Ο αγώνας πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κοινότητας Πετρούσας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρουσαίων, του Γυμναστικού Συλλόγου Δόξα Πετρούσας, της Εθελοντικής Ομάδας «Στηρίζω» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, με τη μερική στήριξη του Δήμου Προσοτσάνης και πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στην περιοχή της Πετρούσας.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της Πετρούσας. Οι δρομείς των 5 χλμ. θα τρέξουν μία διαδρομή περιφερειακά του χωριού διάρκειας περίπου μίας ώρας, ενώ οι δρομείς των 10 χλμ. θα επαναλάβουν την ίδια διαδρομή δύο φορές. Ο παιδικός αγώνας του 1 χλμ. θα ακολουθήσει μια ευχάριστη διαδρομή μέσα στο χωριό. Οι εκκινήσεις έχουν οριστεί στις 18:30 για τα παιδιά, στις 19:30 για τα 10 χλμ. και στις 19:00 για τα 5 χλμ.
Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώθηκαν στις 11 Αυγούστου, με 500 δρομείς να έχουν λάβει μέρος στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, 170 παιδιά στην παιδική διαδρομή και 20 συμμετέχοντες από την ΕΨΥΚΑ, οι οποίοι θα λάβουν μέρος φέτος στον αγώνα.
Σήμερα ο 8ος Αγώνας Δρόμου Πετρούσας «Γεώργιος Κότιος»
Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση της Πετρούσας αφιερωμένη στη μνήμη του προέδρου του ΓΣ «Δόξα Πετρούσας» Γ. Κότιου

















