Αφιέρωμα στη Δόξα Μικρόπολης

0
2643

Η Δόξα Μικρόπολης είναι μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του δραμινού ποδοσοφαίρου, που τα τελευταία χρόνια απουσιάζει από το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ.
Το 1985 και το 1986 τερμάτισε στις τελευταίες θέσεις του β’ ομίλου της Β’ κατηγορίας. Όμως την επόμενη σεζόν έκανε πολύ καλύτερη πορεία και κατάφερε να μπει στην τετράδα.
Εν τέλει, το 1988 προβιβάστηκε στην Α’ κατηγορία κατακτώντας την 1η θέση του ομίλου της. Την πρώτη χρονιά εκεί ικανοποίησε με την εικόνα της και πήρε την 7η θέση, όμως το 1990 υποβιβάστηκε ξανά στη Β’. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια ήταν πολύ μέτρια για τη ομάδα, αλλά το 1995 ξαναμπήκε στην πεντάδα έπειτα από πολλά έτη.
Το 1996 κατέκτησε τη 2η θέση και επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία του νομού μας. Δυστυχώς, όμως, η Μικρόπολη δεν παρέμεινε για περισσότερο από μια σεζόν και υποβιβάστηκε ξανά στο Β’ τοπικό. Το χειρότερο όμως έγινε μετά από δύο σεζόν, που η ομάδα έπεσε στην τελευταία κατηγορία της πόλης μας.
Αν και η άνοδος δεν άργησε να έρθει, τα επόμενα χρόνια η Μικρόπολη αγωνιζόταν μεταξύ Β’ και Γ’ κατηγορίας. Το 2003 σταθεροποιήθηκε στο Β’ τοπικό, στο οποίο τις δύο πρώτες χρονιές κατέκτησε την 12η και την 11η θέση.
Η παρουσία της ομάδας βελτιώθηκε πολύ και τα επόμενα δύο χρόνια μπήκε στην τριάδα του ομίλου της. Το 2007 μετά από την αναδιάρθρωση αγωνίστηκε στην Α2 και τερμάτισε στην 8η θέση. Την επόμενη σεζόν έπεσε, αλλά ανέβηκε αμέσως κατακτώντας το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας. Δυστυχώς, η Μικρόπολη έπεσε ξανά, παρόλα αυτά τα επόμενα χρόνια έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στη Β’ κατηγορία. Συγκεκριμένα, τερμάτισε μέσα στην πεντάδα τέσσερις φορές μέσα σε επτά έτη, ενώ τις άλλες τρεις βγήκε 7η.
Πέρσι η Μικρόπολη δεν κατάφερε να ανέβει στην Α’ ΕΠΣ Δράμας, καθώς ηττήθηκε στα μπαράζ από τον Κεραυνό Αρκαδικού, όμως κέρδισε τον Αγ. Αθανάσιο και κατατάχθηκε στην 5η θέση. Φέτος με προπονητή τον κ. Βαλάντη Καραγιαννίδη βρίσκεται τέσσερις βαθμούς μακριά από τα μπαράζ ανόδου για τη μεγάλη κατηγορία της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!