Αγκαλιάστηκε από τους δραμινούς το παντοπωλείο της ΚΟΙΝΣΕΠ των ΑΜΕΑ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια το απόγευμα του Σαββάτου

0
3548

Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου τα εγκαίνια του καφενείου-παντοπωλείου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ατόμων με Αναπηρία υπό τον τίτλο “Αλληλέγγυα Συμμετοχική Δράση”.

Το κατάστημα που ονομάζεται “Με..νού” είναι ένας πολύ καλά σχεδιασμένος χώρος που συνδυάζει την εικόνα του παραδοσιακού παντοπωλείου με αυτήν του καφέ μεζεδοπωλείου και προβάλλει τις τοπικές επιχειρήσεις και προϊόντα τα οποία μπορεί κανείς να βρει στα ράφια του. Η μοναδικότητα όμως του καταστήματος δεν βρίσκεται μόνο στον χώρο και την φιλοσοφία του αλλά και το γεγονός ότι σε αυτόν εργάζονται συμπολίτες μας από τον χώρο των ΑμεΑ. Υπο την έννοια αυτή πρόκειται για ένα χώρο με αναμφισβήτητα κοινωνικό χαρακτήρα πέραν όλων των άλλων.
Όπως έχει δηλώσει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ κ. Δημήτρης Μπόσκος στον χώρο του παραδοσιακού παντοπωλείου τα εγκαίνια του οποίου έγιναν το Σάββατο, “υπάρχει ράμπα για άτομα με κινητικές δυσκολίες, οδηγός όδευσης τυφλών και τουαλέτα ΑμεΑ. Σε αυτό μπορεί ο καταναλωτής να κάνει τις αγορές του για το σπίτι και να πιει τον καφέ του, την μπύρα ή το ουζάκι του με εκλεκτούς μεζέδες ή να πάρει το αγαπημένο του ρόφημα. Στόχος της επιχείρησης είναι η συνεργασία μόνο με δραμινές επιχειρήσεις και η διάθεση μόνο δραμινών προϊόντων τα οποία θα επιλέγονται με πολύ προσοχή και μεράκι. Στόχος επίσης, είναι μέσα από αυτή την δραστηριότητα να στηριχθεί η τοπική οικονομία και να εργασθούν ΑμεΑ από τον Νομό Δράμας. Είναι η πρώτη ΚΟΙΝΣΕΠ ένταξης στον Νομό Δράμας που έγινε στα πρότυπα άλλων ΚΟΙΝΣΕΠ με παρόμοιες δραστηριότητες, που λειτουργούν σε άλλα σημεία της χώρας. Η απόφαση λήφθηκε από το σωματείο ΑμεΑ “Δημιουργώ και Προσφέρω” προκειμένου στην συνεταιριστική επιχείρηση να εργάζονται άτομα με αναπηρία χωρίς να κόβεται το επίδομά τους”.
Στην εκδήλωση των εγκαινίων, συμμετείχε η χορευτική ομάδα του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Δράμας «Δημιουργώ και Προσφέρω», η θεατρική ομάδα των ΑμεΑ Δράμας «Οι Αγωνιστές» και η χορευτική ομάδα του Κέντρου Ημέρας Πολυδεύκης Δράμας των Δομών Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. Παρουσιάστηκαν χορευτικά και θεατρικά δρώμενα τα οποία συνόδεψαν με μοναδικό τρόπο την εκδήλωση και άφησαν εντυπωσιασμένους τους παρευρισκόμενους.
Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων του καταστήματος ήταν οι βουλευτές Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Χαρά Κεφαλίδου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και αρκετοί συμπολίτες μας που αγκάλιασαν την αξιόλογη αυτή προσπάθεια από το ξεκίνημά της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ