Αγώνας δρόμου για την Πασχαλία

0
775

– Ευρεία κινητοποίηση με μπροστάρη τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Αλιστράτης για τη σωτηρία μιας 20χρονης φοιτήτριας
– Φιλανθρωπική εκδήλωση την Κυριακή για τη συγκέντρωση χρημάτων που απαιτούνται για τη νοσηλεία της


 

Αγώνας δρόμου γίνεται από την τοπική κοινωνία στην Αλιστράτη, με μπροστάρη τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, για τη σωτηρία της Πασχαλίας, μίας 20χρονης φοιτήτριας, στην οποία στις αρχές Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε εγκεφαλική αιμορραγία και χρειάζονται αρκετά χρήματα για τη νοσηλεία της σε εξειδικευμένη μονάδα.
Η περίπτωση της εικοσάχρονης έχει ευαισθητοποιήσει πολίτες, επαγγελματίες και φορείς στην Αλιστράτη, που προσπαθούν να βοηθήσουν την οικογένεια της φοιτήτριας να αντεπεξέλθει στα έξοδα. Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Πασχαλία Μανδέλη, διοργανώνεται μία μεγάλη εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για το σκοπό αυτό.
Η κα Μανδέλη τόνισε στα «Χ» για το ζήτημα της 20χρονης κοπέλας ότι η Πασχαλία νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη, όπου όμως τα έξοδα για νοσήλια ανέρχονται σε 980 ευρώ την εβδομάδα και κατά συνέπεια χρειάζεται περίπου 4.000 ευρώ τον μήνα, τα οποία δεν καλύπτονται στο σύνολό τους από το ασφαλιστικό ταμείο.
«Η κοπέλα έπαθε ξαφνικά εγκεφαλική αιμορραγία, από μια δυσπλασία που είχε στον εγκέφαλο χωρίς να το γνωρίζει. Αυτή τη στιγμή έχει τραχειοτομία. Έχει αρχίσει να κουνά τα μάτια της και το χέρι της. Είναι ένα θαύμα που έζησε, αλλά από εδώ και πέρα υπάρχει ένας αγώνας για τους γονείς αλλά και για το αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί πλήρως το κορίτσι για να επανέλθει» εξήγησε.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου της Αλιστράτης, λοιπόν, μετά από σύγκλιση του διοικητικού του συμβουλίου, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί, προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια. Ο σύλλογος έχει απευθυνθεί στους πολίτες της περιοχής και επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα, όπως και σε μία μουσική ορχήστρα να βοηθήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας των γονιών της 20χρονης να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας.
Έτσι, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Αλιστράτης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εμφάνιση της ομάδας «ΟνειροΝτίσνευ Δράμας», που θα χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους στιγμές χαράς, ενώ θα υπάρξουν και δράσεις ζωγραφικής προσώπου και μπαλονοκατασκευές. Θα ακολουθήσει μουσική συναυλία και ετοιμασία ψητών με υλικά που έχουν διαθέσει δωρεάν καταστηματάρχες της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ