Αιμοδοσία από τους αστυνομικούς της ΙPΑ Δράμας

Στο πλαίσιο της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών

0
2375

Mε στόχο να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία σε θέματα εθελοντικής αιμοδοσίας και να αυξηθεί η διαθεσιμότητα αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας για κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη, η Τοπική Διοίκηση I.P.A. Δράμας (Διεθνής Ένωση Αστυνομικών) θα συμμετέχει στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τις ώρες από 09:00 πμ έως 12:00μμ, στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου, στην πλατεία Ελευθερίας, για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας με κεντρικό σύνθημα “ΔΙΝΩ ΑΙΜΑ… ΔΙΝΩ ΖΩΗ”.

Ζητούμενο για την προσπάθεια αυτή είναι η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση μονάδων αίματος που θα μπορούν να διατεθούν από το Νοσοκομείο Δράμας σε κάθε περίπτωση ανάγκης για αίμα και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες, όπως π.χ. καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, διαβητικούς, άτομα με μεσογειακή αναιμία, αλλά και σε τραυματίες από τροχαία ατυχήματα τα οποία δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι είναι αυξημένα σε αριθμό κατά το καλοκαίρι.
Την συγκεκριμένη συμμετοχή της I.P.A . Δράμας, στην εθελοντική αιμοδοσία έκανε γνωστή ο Πρόεδρος της κ. Μηνάς Σκάρλιος επισημαίνοντας “Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στη Δράμα, να δώσουν εθελοντικά αίμα και να αποδείξουμε έμπρακτα για μια ακόμη φορά ως Έλληνες Αστυνομικοί, ότι στεκόμαστε δίπλα στο συνάνθρωπό μας, με Ανιδιοτέλεια, Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη. Να επισημάνουμε ότι η Εθελοντική Αιμοδοσία αφορά όλους τους Δραμινούς Συμπολίτες μας και θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Δράμας”.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. στην προσπάθεια της να προσελκύσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες έχει εντάξει στο θεσμικό της πλαίσιο από το 2002 και την ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την διάδοση του Εθελοντικού Κινήματος.
Η Φλόγα της Αγάπης όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στο τέλος, στην πόλη όπου φιλοξενεί την Αμφικτιονία.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α, θεωρείται ίσως η αντιπροσωπευτικότερη μη κερδοσκοπική εθελοντική οργάνωση που σχετίζεται με την εθελοντική αιμοδοσία στην Ελλάδα. Στελέχη της, σε όλη την χώρα επιχειρούν να καταστήσουν τους αιμοδότες αναπλήρωσης σε τακτικούς εθελοντές αιμοδότες. Ταυτόχρονα πραγματοποιούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης στο ευρύ κοινό για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας αλλά και για την δωρεά οργάνων και ιστών του σώματος …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!