Αισιόδοξη η επόμενη μέρα δηλώνει η διοίκηση της ομάδας

0
3687

Οριστικά αποχωρεί ο Πετράκης από τη Δόξα Δράμας

Σχετικά με τις κινήσεις της ΠΑΕ Δόξα Δράμας όλο το προηγούμενο διάστημα για να εξασφαλίσει την πολυπόθητη άδεια για τη συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα της Super League 2 μίλησαν χθες, Κυριακή, σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Τάσος Καραγιαννίδης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Ξανθόπουλος.
Στις τοποθετήσεις τους τόνισαν και οι δύο ότι η αιτία που δεν κατάφερε η Δόξα να λάβει την πολύτιμη άδεια συμμετοχής από την ΕΕΑ αποδείχτηκε ότι ήταν η παρουσία του Απόστολου Πετράκη στην ομάδα και γι αυτό έχει απομακρυνθεί ήδη από την ΠΑΕ. Οι παράγοντες της διοίκησης της ομάδας δήλωσαν ότι είναι αισιόδοξοι ότι μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις η ομάδα θα λάβει την τελική έγκρισή και θα δικαιωθεί αφού ο φάκελος που κατέθεσε είναι άρτιος. Στη συνέχεια της συνέντευξης τα στελέχη της διοίκησης της ομάδας μίλησαν με λεπτομέρειες για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ΠΑΕ και σημείωσαν ότι υπάρχει εκφρασμένο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την ομάδα, ενώ δεσμεύτηκαν πως την επόμενη
μέρα η ΔΟΞΑ θα έχει μια πολύ πετυχημένη και ανταγωνιστική παρουσία στο φετινό Πρωτάθλημα της Super League 2.
Στη συνέχεια της συνέντευξης τύπου έγιναν τοποθετήσεις των ανθρώπων της διοίκησης αναλυτικά για διάφορα θέματα της ομάδας. Σχετικά με τη στάση των πολιτικών του Νομού
δήλωσαν ότι από την πρώτη στιγμή και καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειας ήταν κοντά στην ομάδα και ότι έχουν ήδη δεσμευτεί πως «μαζί θα επισκεφτούμε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού». Ταυτόχρονα δήλωσαν ότι η στήριξη του κ. Μπύρου είναι εμφανής καθώς δεν άφησε ποτέ την ομάδα, κάτι που ελπίζουν αν γίνει και στο μέλλον. Η συζήτηση αναφέρθηκε σε κάποιο σημείο και στις ευθύνες των προηγούμενων μηνών. Τα στελέχη της ομάδας ξεκαθάρισαν ότι «Ευθύνες δεν ζητάμε τώρα, αλλά στήριξη. Δεν περνά από το μυαλό μας ότι δεν θα πάρουμε άδεια. Δεν είναι τώρα η ώρα της απόδοσης των ευθυνών. Όταν υπήρχε θέμα ευθύνης, σταθήκαμε δίπλα στην ομάδα. Στις 4/12 όταν παραιτήθηκε ο κ. Χατζηελευθερίου δεν θα υπήρχε ομάδα την επόμενη μέρα. Δεν λειτουργούσαν πρωτοδικεία, υπήρχε το lockdown, η ομάδα θα έσβηνε. Ευθύνες μπορεί να έχουμε όλοι, δεν είναι η στιγμή του καταμερισμού. Υπάρχουν οι 98 μέτοχοι που έμειναν, αν συμβεί το απευκταίο θα τα πούμε στη συνέλευση των μετόχων».
Για το αθλητικό κομμάτι της ομάδας δήλωσαν ότι μέχρι σήμερα η ομάδα προπονείται κανονικά ενώ στο μέλλον είναι η αναγκαία η απόκτηση κάποιων παικτών μέσα από μεταγραφές καθώς έγιναν αποχωρήσεις βασικών. Η επόμενη μέρα της ομάδας με αγώνες Πρωταθλήματος κάθε Κυριακή και Τετάρτη χρειάζεται να τη βρει με ένα δυνατό ρόστερ για να καταφέρει να αντεπεξέλθει. «Είμαστε έτοιμοι για 2-3 μεταγραφές παικτών που θα είναι έτοιμοι για να μπουν στην ενδεκάδα. Ήδη ανέβηκαν κάποια παιδιά από την Κ19, αποκτήθηκε ο Μπελεβώνης δανεικός από τον Παναιτωλικό και θα έχουμε και συνέχεια». Σχετικά με την οικονομική κατάσταση της ομάδας δήλωσαν ότι υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες που είναι κοντά στην ομάδα και πάντα ο απλός κόσμος της ΔΟΞΑΣ που συμβάλλει και αυτός από την
πλευρά του.

Κατά τη συνέντευξη τύπου τα στελέχη της διοίκησης τόνισαν μεταξύ άλλων:

Τάσος Καραγιαννίδης, Πρόεδρος της ΠΑΕ: «Ο λόγος που μας απέρριψαν δεν υπάρχει. Έχουμε ιερή υποχρέωση όλοι να βγάλουμε τη Δόξα από το βάλτο»
«Μετά την αποχώρηση του κ. Χατζηελευθερίου, η Δόξα βρέθηκε ξαφνικά στον γκρεμό. Κάποιοι άνθρωποι έπρεπε να αναλάβουμε ευθύνες. Δεν είμαι επιχειρηματίας ή βιομήχανος όμως μαζί με άλλους μετόχους  αποφασίσαμε να πάρουμε την ομάδα στην πλάτη μας για να βγάλουμε μια άκρη. Μετά τα δύο απανωτά χαστούκια από  την ΕΕΑ σήμερα δεν υπάρχει ο κ. Πετράκης στην ομάδα με την υπαλληλική σχέση που είχε και αυτό αποδεικνύεται επίσημα και από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Εδώ και καιρό ο κ. Πετράκης αποτελεί παρελθόν. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κοινωνία της Δράμας που στάθηκε δίπλα μας με όποιον τρόπο μπορούσε ο καθένας. Έχουμε ένα αξιόλογο ρόστερ και ανθρώπους – διαμάντια που δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα όλο αυτό το διάστημα. Ως πρόεδρος θέλω η κοινωνία της Δράμας να πάρει θέση, τους θέλουμε όλους δίπλα μας. Στη Δράμα αυτό που έχει απομείνει είναι μόνο η Δόξα. Η πανδημία ήταν γερό χτύπημα για όλους μας, χάσαμε δικούς μας ανθρώπους, μετόχους, όμως η Δόξα καρπώθηκε και κάποια πράγματα. Γλιτώσαμε μισθούς παικτών και υπαλλήλων, ασφαλιστικές εισφορές, πήραμε χρήματα από την «Επιστρεπτέα Προκαταβολή», χρήματα από φίλους της ομάδας και με αυτά κινηθήκαμε. Πιστεύουμε ότι και στη συνέχεια η παρουσία των επιχειρηματιών δίπλα μας θα είναι πιο ενεργή. Έχουμε ιερή υποχρέωση όλοι να βγάλουμε τη Δόξα από το βάλτο. Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στην Πολιτεία και τη δικαιοσύνη και πιστεύω ότι θα πάρουμε την προσωρινή αδειοδότηση. Μετά θέλουμε άμεσα να μας καλέσει η ΕΕΑ για να αποδείξουμε πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα. Θα επιδιώξουμε και συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη. Ο λόγος για τον οποίο μας απέρριψαν δεν υπάρχει».

Γιάννης Ξανθόπουλος, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ : «Η αποχώρηση του κ. Πετράκη είναι οριστική. Είμαστε μια από τις λίγες ΠΑΕ χωρίς χρέη στο Δημόσιο. Ελπίζουμε όλοι ότι την Πέμπτη θα τελειώσει το μαρτύριο, αυτή η πόλη αξίζει να έχει την ομάδα της στη Super League 2»
«Μετά την αποχώρηση του κ. Μπύρου, ο κ. Χατζηελευθερίου ανέλαβε τη διοίκηση της ΠΑΕ. Το καλοκαίρι με κάλεσε να οργανώσω το αγωνιστικό κομμάτι προσδιορίζοντας ότι έπρεπε να κινηθεί σε χαμηλό μπάτζετ διότι δεν υπήρχαν πόροι. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο κ. Πετράκης και υποσχέθηκε ότι θα φέρει επενδυτές. Ο χρόνος περνούσε και είδαμε ότι επενδυτές δεν έρχονται ενώ παράλληλα αρχίσαμε να λαμβάνουμε τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα. Το πρώτο ήταν η μη αδειοδότηση της ΠΑΕ σε πρώτη φάση. Ακολούθησε και το δεύτερο χαστούκι με τη δεύτερη άρνηση της ΕΕΑ. Υπήρχε μεγάλος προβληματισμός στη διοίκηση. Ίσως η Επιτροπή να είχε δίκιο και σωστά έπραξε. Μετά το δεύτερο χαστούκι, κινητοποιηθήκαμε όλοι και θεωρήσαμε ότι ο κ. Πετράκης δεν θα πρέπει να υπάρχει στην ομάδα. Πράγματι αυτό συνέβη, ο κ. Πετράκης αποχώρησε. Πλέον έχουμε ένα κρίσιμο δικαστήριο την Πέμπτη, το διοικητικό εφετείο, στο οποίο δεν θα παρθεί οριστική απόφαση, αλλά ελπίζουμε σε μια προσωρινή άδεια για να συμμετέχουμε στο Πρωτάθλημα. Κατόπιν θα μας καλέσει ξανά η ΕΕΑ. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Ο φάκελος της Δόξας είναι άρτιος όπως γνωρίζουμε από την ΕΠΟ. Είμαστε μια από τις λίγες ΠΑΕ χωρίς χρέη στο Δημόσιο, δεν αναφέρθηκε ποτέ το όνομα της Δόξας σε στημένα παιχνίδια. Νιώθουμε την αδικία και πιστεύουμε ότι την Πέμπτη θα έχουμε θετική εξέλιξη για να φύγει το άγχος από όλους μας. Η αποχώρηση του κ. Πετράκη είναι οριστική. Δεν υπάρχει στην ομάδα. Ευχαριστώ τον κόσμο, που μας βοηθά, από τους επιχειρηματίες ως τους απλούς φιλάθλους που είναι δίπλα μας. Η ομάδα χρειάζεται χρήματα για κινηθεί και τα έσοδα είναι μηδαμινά. Με τη βοήθειά τους λύσαμε πολλά προβλήματα. Ελπίζουμε όλοι ότι την Πέμπτη θα τελειώσει το μαρτύριο, αυτή η πόλη αξίζει να έχει την ομάδα της στη Super League 2».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!