Αιτήσεις στο ΚΕΠ για παροχές Αγροτικής Eστίας και Dentist Pass

0
483

– Άρχισαν από χθες να προσέρχονται οι ενδιαφερόμενοι αναφέρει στα «Χ» η προϊσταμένη της υπηρεσίας κα Ελ. Χατζηπαπαδοπούλου
– Απαραίτητο το τηλεφωνικό ραντεβού στο 2521351364 για την αποφυγή της ταλαιπωρίας


 

Άρχισαν από χθες στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Δράμας στο ισόγειο του διοικητηρίου οι αιτήσεις για συμμετοχή στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας και το Dentist Pass. Το πρόγραμμα είναι κάτι ανάλογο με το market pass που λειτούργησε με άυλη ψηφιακή κάρτα και προβλέπει προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδάκια 6 – 12 ετών, όπως είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, η προϊσταμένη του ΚΕΠ του Δήμου Δράμας κα Ελισάβετ Χατζηπαπαδοπούλου.
Την αίτηση μπορεί να υποβάλει στο ΚΕΠ ο γονέας ή όποιος έχει την επιμέλεια του παιδιού. Προηγήθηκε ένα χρονικό περιθώριο κατάθεσης αιτήσεων με ηλεκτρονικό τρόπο και σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τον αριθμό ΑΦΜ. Πλέον στο ΚΕΠ μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα από το ΑΦΜ. Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να κλείσουν ένα ραντεβού και να προσέλθουν για να εξυπηρετηθούν χωρίς αναμονή. Ο γονέας πρέπει να έχει μαζί την ταυτότητά του, το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ του, αλλά και να γνωστοποιήσει ένα email και ένα αριθμό κινητού τηλεφώνου και τα ΑΜΚΑ των παιδιών που ενδιαφέρεται να εντάξει στο πρόγραμμα. Όπως είπε η προϊσταμένη του ΚΕΠ, ο γονέας μπορεί να υποβάλλει την αίτηση μέσω του ΚΕΠ επιλέγοντας κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με το οποίο θα συνεργαστεί προκειμένου να εκδοθεί η άυλη ψηφιακή κάρτα. Αφού εγκριθεί η αίτηση, ο γονέας θα ενημερωθεί μέσω email για την περαιτέρω διαδικασία, την εφαρμογή που θα πρέπει να κατεβάσει στο κινητό του για να το χρησιμοποιήσει ανέπαφα στο POS του οδοντιάτρου και να εξαργυρώσει το ποσό που έχει φορτωθεί. Οι αιτήσεις για το Dentist Pass μπορούν να γίνουν μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.
Οι αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2023 άρχισαν επίσης να υποβάλλονται από χθες στο ΚΕΠ του Δήμου Δράμας. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023. Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν μόνο στο ΚΕΠ. Δικαιούχοι είναι οι εν ενεργεία αγρότες και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Για την υποβολή του αιτήματος μέσω ΚΕΠ θα χρειαστεί αυτοπρόσωπη παρουσία ή εξουσιοδότηση. Χρειάζεται η ταυτότητα, το νούμερο του ΑΜΚΑ και ο αριθμός ενός τηλεφώνου. Οι παροχές αφορούν 6ήμερες εκδρομές σε ξενοδοχεία που είναι συμβεβλημένα με τον ΟΠΕΚΑ και υπάρχουν σε σχετικό κατάλογο. Επίσης μόνο για τους συνταξιούχους παρέχεται δυνατότητα ιαματικού τουρισμού (σε λουτρά). Ακόμη υπάρχει η παροχή τετραήμερων εκδρομών μέσω τουριστικού γραφείου. Επίσης υπάρχει η παροχή για κουπόνια βιβλίων και για κουπόνια θεάτρου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν όλες τις παροχές. Μπορεί να κληρωθούν σε μια από αυτές ή και σε περισσότερες από μια παροχές ή και να μην κληρωθούν σε καμία.
Οι ενδιαφερόμενοι τόσο για τις παροχές της Αγροτικής Εστίας όσο και για το Dentist Pass θα πρέπει πριν την έλευσή τους στο ΚΕΠ του Δήμου Δράμας να κλείνουν ένα τηλεφωνικό ραντεβού για την δική τους καλύτερη εξυπηρέτηση, καλώντας στο 2521351364.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!