ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ: Το 2ο τουρνουά “όλοι νικητές”

0
1363

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου του Γ. Σ. ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ διοργανώνει το 2ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου Αναπτυξιακών Ηλικιών «ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ» που θα πραγματοποιηθεί στις 8 & 9 Ιουνίου 2019 στο Δημοτικό Γήπεδο Πετρούσας, με τη συμμετοχή παιδιών με έτη γέννησης: α) 2007-2008, β) 2010-2011 και γ) 2012 – 2013.
Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρούν μια τέτοια διήμερη εκδήλωση και η συμμετοχή ομάδων από την ευρύτερη περιοχή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ακαδημία της Πετρούσας.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός μεν να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, αφετέρου δε η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσα από τη διοργάνωση αθλητικών δράσεων με τη συμμετοχή μικρών αθλητών με στόχο τη ψυχαγωγία και την ενίσχυση της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι».
Παράλληλα ως ένας επιπλέον στόχος θα μπορούσε να αναφερθεί η προώθηση της αξίας του αθλητισμού και η ανάπτυξη σχέσεων καθώς και η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των προπονητών καθώς και των υπευθύνων των ακαδημιών.
Σκοπός μας είναι τα παιδιά να χαρούν την ημέρα, να κάνουν γνωριμίες-φιλίες, να διασκεδάσουν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου πέρα από οποιαδήποτε σκοπιμότητα και εν κατακλείδι, να γευτούν τη χαρά της συμμετοχής.

Κανόνες του τουρνουά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2007-2008
1. Στη φάση των ομίλων κάθε ομάδα παίρνει 3 βαθμούς για κάθε νίκη και 1 βαθμό για κάθε ισοπαλία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων ως 1ο κριτήριο υπολογίζεται το αποτέλεσμα στο μεταξύ τους αγώνα. Αν ο αγώνας λήξει ισόπαλος 2ο κριτήριο κατά σειρά, είναι αυτό της καλύτερης διαφοράς τερμάτων (goalaverage), αν και πάλι η διαφορά είναι ίδια ως 3ο κριτήριο λαμβάνεται η καλύτερη επίθεση.
2. Στους ημιτελικούς και στον τελικό αν ο αγώνας λήξει ισόπαλος κάθε ομάδα θα εκτελέσει από 3 πέναλτι για να βγει ο νικητής.
3. Οι αλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι απεριόριστες. Παίκτης που έχει βγει από το παιχνίδι έχει δικαίωμα να ξαναμπεί σε αυτό.
4. Θα ισχύουν οι κανονισμοί του ΚΑΠ με εξαίρεση το οφσάιντ.
5. Οι διαστάσεις είναι περίπου το 1⁄2 ενός κανονικού γηπέδου δηλ. κατά πλάτος (από πλάγιο άουτ σε πλάγιο άουτ), όπως στο πρωτάθλημα με 5άρες εστίες.
6. Οι ομάδες θα αγωνίζονται με 8 (7 + 1) ποδοσφαιριστές
7. Η διάρκεια των αγώνων στον όμιλο θα είναι 20 λεπτά, ενώ στους ημιτελικούς αγώνες καθώς και στον τελικό θα είναι 25 λεπτά .

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2010- 2011
1. Στη φάση των ομίλων κάθε ομάδα παίρνει 3 βαθμούς για κάθε νίκη και 1βαθμό για κάθε ισοπαλία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων ως 1ο κριτήριο υπολογίζεται το αποτέλεσμα στο μεταξύ τους αγώνα. Αν ο αγώνας λήξει ισόπαλος 2ο κριτήριο κατά σειρά είναι αυτό της καλύτερης διαφοράς τερμάτων (goalaverage), αν και πάλι η διαφορά είναι ίδια ως 3ο κριτήριο λαμβάνεται η καλύτερη επίθεση.
2. Στους ημιτελικούς και στον τελικό αν ο αγώνας λήξει ισόπαλος κάθε ομάδα θα εκτελέσει από 3 πέναλτι για να βγει ο νικητής.
3. Οι αλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι απεριόριστες. Παίκτης που έχει βγει από το παιχνίδι έχει δικαίωμα να ξαναμπεί σε αυτό.
4. Θα ισχύουν οι κανονισμοί του ΚΑΠ με εξαίρεση το οφσάιντ.
5. Οι διαστάσεις είναι 1⁄4 του γηπέδου δηλ. 45 χ 35 βήματα σε 3άρες εστίες
6. Οι ομάδες θα αγωνίζονται με 7 (6 + 1) ποδοσφαιριστές
7. Η διάρκεια όλων των αγώνων θα είναι 20 λεπτά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2012-2013
1. Στις κατηγορίες αυτές δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι καθώς μοναδικός στόχος είναι το παιχνίδι.
2. Οι αλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι απεριόριστες. Οι αλλαγές θα γίνονται χωρίς να διακόπτεται ο αγώνας από τον διαιτητή
3. Η διάρκεια των αγώνων, θα είναι 20 λεπτά.
4. Οι διαστάσεις του γηπέδου είναι 45 χ 35 βήματα σε 3άρες εστίες.
5. Οι ομάδες θα αγωνίζονται με 7 (6 + 1) ποδοσφαιριστές.
6. Θα παρακαλούσαμε θερμά τους υπεύθυνους προπονητές να δίνουν οδηγίες ώστε τα παιδιά να μην πιέζουν μπροστά αλλά να αφήνουν να εκτελεστούν τουλάχιστον 2 πάσες, όταν η μπάλα θα ξεκινάει από τον τερματοφύλακα.
7. Το πλάγιο άουτ εκτελείται με τα πόδια και εδώ θα πρέπει να αφήνουν τα παιδιά να εκτελείται τουλάχιστον η 1η πάσα.
8. Οφσάιντ δεν υπάρχει.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Σε όλα τα παιδιά θα απονεμηθούν αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής και σε όλες τις ομάδες θα δοθεί αναμνηστικό κύπελλο. Στη νικήτρια ομάδα της κατηγορίας 2007-2008 & 2010-2011 θα δοθούν κύπελλα.
2. Θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός επίτευξη στόχου mini εστίας (γκολ) από απόσταση στην κατηγορία 2007-2008. Αυτή η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των αγώνων των τελικών ώστε τα παιδιά να πάρουν κάποιες ανάσες.
Θα παρακαλούσαμε τους προπονητές να μας υποδείξουν,πριν την έναρξη των αγώνων, τη συμμετοχή ενός παιδιού από κάθε ομάδα.
3. Σε κάθε αγώνα θα υπάρχει διαιτητής.
4. Στο γήπεδο θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό.
5. Στα παιδιά θα δοθούν από ένα κρουασάν και από ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό.
6. Θα παρακαλούσαμε θερμά να τηρηθεί το ωράριο των αγώνων έτσι ώστε να μην βγούμε εκτός προγράμματος.
7. Τέλος θα παρακαλούσαμε θερμά τους προπονητές να ΜΗΝ χρησιμοποιούν παιδιά μεγαλύτερα από τις αναγραφόμενες ηλικίες συμμετοχής, για την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά, προκειμένου να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις καθώς σκοπός είναι τα παιδιά να χαρούν και να διασκεδάσουν.
8. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το πρόγραμμα των αγώνων επεξεργάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνεται κουραστική η παραμονή των ομάδων και διαμαρτύρονται προπονητές – γονείς –ποδοσφαιριστές (υπολογίστηκε ο μέσος όρος παραμονής της κάθε ομάδας στις 2,5 ώρες, εκτός από τις ομάδες που θα προκριθούν στους ημιτελικούς – τελικούς).

Λίγα λόγια από τον υπεύθυνο της ακαδημίας Σαρίδη Σωτήρη
Διοργανώνουμε για δεύτερη φορά ένα τουρνουά και είμαστε χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε ομάδες από την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για μια πραγματική γιορτή του παιδικού ποδοσφαίρου με την οποία οι περισσότεροι Σύλλογοι που θα έρθουν κλείνουν την φετινή τους αγωνιστική περίοδο. Και αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος για τον οποίο ευχόμαστε να τους μείνει αξέχαστο το Σαββατοκύριακο, με αναμνήσεις που θα συνοδεύουν τα παιδιά όλο το Καλοκαίρι. Κλείνοντας αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλα τα Σωματεία που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους το 2ο Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου Αναπτυξιακών Ηλικιών που διορθώνει ο Γ. Σ. Δόξα Πετρούσας.
Η εφημερίδα ΧΡΟΝΙΚΑ εύχεται καλή επιτυχία στην διοργάνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ