Χωρίς διευθυντή η ορθοπεδική

0
7390

– Προβλήματα δημιουργεί η έλλειψη διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του ΓΝ Δράμας από τον Μάρτιο, σημειώνει η πρόεδρος των γιατρών, κα Π. Κιόρτεβε
– Tο Υπουργείο Υγείας θα τροποποιήσει το θεσμικό πλαίσιο για την κάλυψη των συντονιστών διευθυντών και θα προκηρύξει τις θέσεις αυτές, λέει στα «Χ» η κα Θ. Καρατζόγλου


 

Προβλήματα συντονισμού και οργάνωσης στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου, όπως και ζητήματα στις αρμονικές σχέσεις μεταξύ των γιατρών της ίδιας κλινικής, διότι από τον Μάρτιο δεν έχει οριστεί νέος διευθυντής, αναφέρουν οι γιατροί του ΓΝ Δράμας, ενώ από την πλευρά της η διοίκηση του Νοσοκομείου εξηγεί ότι η διαδικασία κάλυψης της θέσης συντονιστή διευθυντή στο ορθοπεδικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου της Δράμας, θα διευθετηθεί σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Υγείας προτίθεται άμεσα να τροποποιήσει το θεσμικό πλαίσιο για την κάλυψη των συντονιστών διευθυντών του ΕΣΥ και να προκηρύξει στη συνέχεια, τις θέσεις αυτές στα νοσοκομεία της χώρας.

Ο χειρουργός ορθοπεδικός και ιατρός της κλινικής κ. Άλκης Σαρίδης τόνισε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι από τις 8/3/2022, η Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, μετά τη συνταξιοδότηση του πρώην διευθυντή της έχει βρεθεί ακέφαλη. Ο ίδιος επεσήμανε ότι: «H καθυστέρηση της επιλογής του επόμενου διευθυντή για διάφορους λόγους, ευνόητους και μη, δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων. Αυτά έχουν αντίκτυπο στην προσφορά των υπηρεσιών ης κλινικής τόσο στην κοινωνία, αλλά ακόμα και στους ειδικευόμενους ιατρούς της κλινικής λόγω της ακυβερνησίας και έλλειψης οργάνωσης και συντονισμού». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η θέση που εξέφρασε δημόσια ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Μπλούχος ότι η κλινική έχει δυο διευθυντές δεν ισχύει και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί σε μια κλινική να υπάρχουν δυο διευθυντές. Υπάρχουν δυο γιατροί με βαθμό διευθυντή ΕΣΥ. Αλλά κανένας δεν είναι διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής. Θα πρέπει να οριστεί άμεσα ένας διευθυντής που να συντονίζει την κλινική. Ούτε στο Νοσοκομείο της Δράμας ούτε σε άλλο νοσοκομείο της χώρας δεν υπάρχει σήμερα ακέφαλη κλινική. Θα πρέπει να οριστεί διευθυντής. Σε αυτό επιμένει και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝ Δράμας όπως και η πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου».

Η πρόεδρος του συλλόγου των γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας κα Παρθένα Κιόρτεβε μιλώντας στα «Χ» για το ίδιο θέμα τόνισε ότι «Τον Μάρτιο του 2022 αποχώρησε ο προηγούμενος διευθυντής και θα έπρεπε να οριστεί από τη διοίκηση, ποιος θα αναλάβει τη διεύθυνση της κλινικής. Υπήρξε ένα συμβουλευτικό όργανο προς τη διοίκηση, το οποίο κατέληξε σε κάποια απόφαση. Οι διευθυντές οι οποίοι θα μπορούσαν να αναλάβουν τη λειτουργία της κλινικής είναι δυο: Ο κ. Άλκης Σαρίδης και ο κ. Γιάννης Παπαγεωργίου. Η διοίκηση έχει το πόρισμα της συμβουλευτικής επιτροπής, η οποία προτείνει τον ένα από τους δυο. Έκτοτε όμως δεν υπήρξε κάποια οριστική απόφαση, η οποία είναι καθαρά στην αρμοδιότητα της διοικήτριας». Όπως είπε επίσης η κα Κιόρτεβε, η Ορθοπεδική Κλινική λειτουργεί μεν, αλλά αυτό που μας προβληματίζει εμάς ως Σύλλογο Γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας, είναι ότι δημιουργείται ένα πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ των δυο συναδέρφων, οι οποίοι είναι και οι δύο «στον αέρα». Νομίζω ότι δεν πρέπει να δημιουργούμε καινούργιες εστίες προβλημάτων στις σχέσεις μεταξύ των γιατρών γιατί ήδη έχουν περάσει πάρα πολλά όλο αυτό διάστημα, ως εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Θεωρώ ότι το πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι ότι διαταράσσεται η αρμονική συνεργασία των συναδέλφων μέσα στην ίδια κλινική, οι οποίοι παράγουν σημαντικό έργο και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί».

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των «Χ» τόνισε ότι: «Tο Υπουργείο Υγείας προτίθεται άμεσα να τροποποιήσει το θεσμικό πλαίσιο για την κάλυψη των συντονιστών διευθυντών του ΕΣΥ και να προκηρύξει στη συνέχεια, τις θέσεις αυτές στα νοσοκομεία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό θα ενταχθεί και η διαδικασία κάλυψης της θέσης συντονιστή διευθυντή στο ορθοπεδικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου της Δράμας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ