Αλλαγή σκυτάλης στην Π.Ε. Δράμας

0
1837

O Γιώργος Παπαδόπουλος θα αντικατασταθεί από τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες

Σε αλλαγή σκυτάλης οδηγείται, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο θα διαδεχθεί, με απόφαση που αναμένεται από τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, ο κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο οποίος μέχρι σήμερα είναι εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΑΜΘ σε θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η εν λόγω εξέλιξη, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το ρεπορτάζ των «Χ», θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Εκτός απροόπτου, η επιτυχημένη διετής θητεία του Γιώργου Παπαδόπουλου στο τιμόνι της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας θα ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα, χωρίς ωστόσο να λησμονηθεί η πολύ μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει κάτω από αρκετά αντίξοες συνθήκες, τα τελευταία δυο χρόνια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της διετίας αυτής ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Δράμας έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για την Π.Ε. Δράμας, παρά τα εμπόδια που αναπόφευκτα δημιούργησε η υγειονομική κρίση.
Ουσιαστικά, σε αυτό το διάστημα δόθηκαν για πρώτη φορά λύσεις σε χρόνια προβλήματα, με πρώτο και καλύτερο το ζήτημα της νομιμότητας του τρόπου λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Ο κ. Παπαδόπουλος ανέλαβε την ευθύνη της μη λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου για τη φετινή περίοδο με προσωπικό πολιτικό κόστος, προκειμένου να λυθούν μια για πάντα τα προβλήματα αυτής της μορφής. Δρομολόγησε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν αναγκαίες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λαμβάνοντας μάλιστα τα εύσημα από τον επαγγελματικό κλάδο που εθίγη περισσότερο από την απόφαση αυτή, δηλαδή από τους Ξενοδόχους της Δράμας. Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελος Καλίας, με την οποία ξεκαθάρισε πόσο αναγκαίο ήταν να δρομολογηθούν λύσεις, σε αυτά τα χρόνια προβλήματα που αφορούν το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού.
Βέβαια οι στέρεες βάσεις που προσπάθησε να θέσει για την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου της Δράμας δεν ήταν οι μόνες προσπάθειες που κατέβαλλε ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος από την αρχή ακόμη της θητείας του. Ουσιαστικά σε αυτή τη διετία «ξεκόλλησε» το θέμα του άξονα Δράμα – Αμφίπολη που βάλτωνε για χρόνια. Οι ενέργειες του νυν Αντιπεριφερειάρχη Δράμας ήταν αυτές που οδήγησαν αρχικά στο να περιέλθει το τμήμα Δράμα – Μαυρολεύκη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αργότερα στο να ακολουθήσουν οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη για την υλοποίηση του συνόλου του έργου μέσω ΣΔΙΤ.
Ταυτόχρονα, ήταν αυτός που διεκδίκησε σθεναρά και την υλοποίηση του έργου της ανατολικής εισόδου της Δράμας, το οποίο ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη της ΠΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο και έχει άμεση σχέση με τον νέο οδικό άξονα Δράμα – Καβάλα, για τον οποίο, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
Θα μπορούσε να μιλά κανείς ώρες για την προσπάθεια που έκανε επί δυο χρόνια ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ένας ακούραστος πραγματικά άνθρωπος που τίμησε στην κυριολεξία τη θέση που του ανέθεσε ο κ. Μέτιος, διανύοντας αμέτρητα χιλιόμετρα στην Περιφέρεια και την Αθήνα για να προωθήσει λύσεις σε προβλήματα της Δράμας, με απίστευτη επιμονή απέναντι στις γνωστές αγκυλώσεις της γνωστής γραφειοκρατίας.
Στην πραγματικότητα ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Δράμας μέσα από μια ακούραστη και αποτελεσματική προσπάθεια δύο ετών, ήδη «έχει τοποθετήσει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά» για τον επόμενο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!