Αλλάζει η κυκλοφορία στην 19ης Μαΐου

0
2556

Από σήμερα δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία από την οδό Π. Διονυσίου μέχρι την οδό Βίτσι μέχρι τις 22 Αυγούστου λόγω έργων της βιοκλιματικής αναβάθμισης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα έργα του ΒΑΑ, στο κέντρο της Δράμας, που γίνονται από την ανάδοχο εταιρεία και υπό την επίβλεψη του Δήμου Δράμας, με σκοπό την ανάπλαση της περιοχής παρέμβασης γύρω από την οδό 19ης Μαΐου. Την ίδια ώρα εκτελείται και το έργο της υπογειοποίησης των ηλεκτρικών καλωδίων από τον ΔΕΔΔΗΕ.
Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης δημοσίων χώρων, μεταξύ των πηγών της Αγίας Βαρβάρας και του Δημοτικού Κήπου, κατά διαστήματα, υπάρχει αναπόφευκτη όχληση και αλλαγές των κυκλοφοριακών συνθηκών. Έτσι, από σήμερα, Τρίτη 22 Ιουνίου, δρομολογείται ακόμη μια πρόσκαιρη κυκλοφοριακή αλλαγή, στο πλαίσιο της οποίας θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε τμήμα της οδού 19ης Μαΐου από τη δυτική της είσοδο στη διασταύρωση με την οδό Πατριάρχου Διονυσίου μέχρι τη διασταύρωση με τις οδούς Βίτσι και Παρμενίδη, για χρονικό διάστημα δύο μηνών, δηλαδή μέχρι και την Κυριακή 22 Αυγούστου.
Όπως έκανε γνωστό ο Δήμος Δράμας, η εξυπηρέτηση των οδηγών για αυτό το χρονικό διάστημα θα γίνεται από τις παράπλευρες οδούς. Πιο συγκεκριμένα, για όσους κινούνται προς τα ανατολικά και το κέντρο της πόλης από τη διασταύρωση της 19ης Μαΐου με την Πατριάρχου Διονυσίου, η κίνησή τους θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της διαδρομής Πατριάρχου Διονυσίου – Σεφέρη – Βίτσι – Κύπρου ή εναλλακτικά μέσω της διαδρομής Πατριάρχου Διονυσίου – Σεφέρη – Παρμενίδη και δεξιά στην οδό 19ης Μαΐου. Αντίστοιχα για όσα οχήματα κινούνται προς τα δυτικά και την έξοδο της πόλης θα μπορούν να εξυπηρετούνται ακολουθώντας τη διαδρομή μέσω των οδών Παρμενίδη – Βάρναλη – Σεφέρη και δεξιά στην οδό Πατριάρχου Διονυσίου.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη τα έργα στην οδό Καραϊσκάκη και στην οδό Θεοτοκοπούλου και κινούνται προς την οδό 19ης Μαΐου. Ακολούθως, τα έργα θα συνεχιστούν στη δεξιά πλευρά των πεζοδρομίων της 19ης Μαΐου, ξεκινώντας από την αρχή της οδού 19ης Μαΐου, περίπου στα φανάρια του Μύλου, για να φθάσουν μέχρι τη Δ.Ε.Υ.Α.Δ. Στη συνέχεια, το έργο θα προχωρά τμηματικά.
Το έργο ανάπλασης που υλοποιείται στην περιοχή παρέμβασης από την εταιρεία Ταΐρης ΑΒΕΤΕ προχωρά με μικρές τροποποιήσεις των επί μέρους εργασιών μέσα στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος. Η εταιρεία αναγκάστηκε να διακόψει τις εργασίες ανάπλασης στα τμήματα των οδών Θεοτοκοπούλου και Καραϊσκάκη, όπως προέβλεπε ο αρχικός χρονικός προγραμματισμός της, εξαιτίας της καθυστέρησης στην έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Αγίας Βαρβάρας από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας. Έτσι η εταιρία συνέχισε τις εργασίες από το μέσο της 19ης Μαΐου. Οι εργασίες ανάπλασης εκτελούνται και στην οδό Καραϊσκάκη ήδη από τις 12 Μαΐου, έπειτα από την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι οποίες υποχρεώνουν τη διέλευση των οχημάτων να γίνεται από την οδό Αγ. Βαρβάρας από το ύψος της δημοτικής βιβλιοθήκης μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αμύντα. Η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή ρύθμιση θα ισχύσει για τους επόμενους δύο μήνες.
Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες υπογειοποίησης των καλωδίων ηλεκτροφωτισμού από τον ΔΕΔΔΗΕ, έπειτα από ολιγόμηνη διακοπή. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν ήδη στην οδό Καραϊσκάκη και στην οδό Βίτσι και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσουν στις οδούς Κύπρου και Κολοκοτρώνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ