Αμείωτες οι παραβάσεις για τραπεζοκαθίσματα

Τα πρόστιμα από 200 έως 1000 ευρώ δεν φαίνονται ικανά να μειώσουν το πρόβλημα

0
2318

Συνεχίζονται οι παραβάσεις για κατάληψη πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα από επιχειρήσεις στην Δράμα, παρά το γεγονός ότι τα πρόστιμα για αυτές τις περιπτώσεις ανάλογα με την έκταση και την επανάληψη των παραβάσεων ξεκινούν από 200 – 300 ευρώ και φθάνουν έως τα 1000 ευρώ.

Οι έλεγχοι για παραβάσεις αυτής της κατηγορίας που αφορούν την κατάληψη πεζοδρομίου, εντάθηκαν από τον Απρίλιο από τις αρμόδιες Αρχές στα όρια του Δήμου της Δράμας.
Παρότι οι έλεγχοι είναι τακτικοί προκειμένου να υπάρχει συμμόρφωση στους κανονισμούς και σεβασμός προς τους πολίτες που έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στα πεζοδρόμια για την διέλευσή τους, δυστυχώς οι παραβάσεις συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό. Οι έλεγχοι αυτής της μορφής γίνονται από μικτά κλιμάκια που αποτελούνται από την Δημοτική Αστυνομία, το Υγειονομικό και την Αστυνομία.
Τα προβλήματα εστιάζονται σε παραβάσεις που έχουν να κάνουν με την άδεια των καταστημάτων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων η οποία εκδίδεται από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου της Δράμας. Οι έλεγχοι που γίνονται από την Δημοτική Αστυνομία για την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας θα ήταν πολύ περισσότεροι αν επαρκούσε το προσωπικό ωστόσο τα λιγοστά στελέχη που διαθέτει η υπηρεσία για τον σκοπό αυτό δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν την συχνότητα των ελέγχων. Θα χρειαζόταν τουλάχιστον το διπλάσιο προσωπικό για να γίνουν σωστά αυτοί οι έλεγχοι.
Τα ποσοστά των περιστατικών παράβασης των σχετικών διατάξεων για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων πάντως παραμένουν και κατά το 2019 στα ίδια επίπεδα όπως δείχνουν οι μέχρι στιγμής έλεγχοι. Τα σημεία που εντοπίζονται κυρίως οι παραβάσεις αυτής της μορφής είναι συγκεκριμένα και αφορούν περισσότερο τους χώρους όπου εστιάζεται το ενδιαφέρον της νεολαίας. Πριν από μία πενταετία περίπου τα σημεία όπου καταγράφονταν οι περισσότερες παραβάσεις ήταν στην οδό Ηπείρου και γύρω από αυτήν ενώ εδώ και τρία περίπου χρόνια οι παραβάσεις αυτής της μορφής παρατηρούνται περισσότερο στην οδό Βενιζέλου και γύρω από αυτήν καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή που πλέον συγκεντρώνει μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών έχει μετατοπιστεί μεγάλος αριθμός επισκεπτών.
Ακόμη θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά την κατάληψη πεζοδρομίου οι παραβάσεις δεν εστιάζονται μόνο στις επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και σε εμπορικές επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν παράνομα χώρο του πεζοδρομίου με εμπορεύματα και χρησιμοποιώντας πολλές φορές το πεζοδρόμιο ως έκθεση προϊόντων ή ως διαφημιστικό χώρο. Παρόλα αυτά οι παραβάσεις αυτής της κατηγορίας είναι σαφώς λιγότερες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!