«Αν τρώτε φρούτα μην πετάτε τους σπόρους»

Οικολογική Κίνηση Δράμας

0
777

Στην απόφαση να ασχοληθεί φέτος με την φύτευση δέντρων και μάλιστα μη κωνοφόρων που δεν φλέγονται εύκολα προχώρησε η Οικολογική Κίνηση της Δράμας. Αποφάσισε λοιπόν να φυτέψει καρυδιές ή οπωροφόρα δέντρα στα κενά του Κορυλόβου και σε άλλα σημεία της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει στην συγκέντρωση σπόρων από φρούτα, τους οποίους θα φυτέψει κατά την διάρκεια του χειμώνα. Προκειμένου μάλιστα να συγκεντρωθούν οι σπόροι απευθύνθηκε στους πολίτες της Δράμας ζητώντας την συνεργασία τους σύμφωνα με όσα είπε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας κ. Ανδρέας Μπακιρτζής. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης είναι ευκολότερο να επιζήσουν τα φυτά όταν φυτεύονται κουκούτσια και σπόροι παρά όταν φυτεύονται δέντρα, για τον λόγο αυτό άλλωστε προχωρά και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Οι συνθήκες για την διατήρηση και την ανάπτυξη των φυτών είναι καλύτερες όταν η φύτευση γίνεται τον χειμώνα σημειώνει ο κ. Μπακιρτζής θυμίζοντας επίσης ότι ανάλογη πρωτοβουλία συγκέντρωσης σπόρων είχε υπάρξει από την Οικολογική Κίνηση στο παρελθόν επί προεδρίας Κυριάκου Δοματζόγλου.
Έτσι στο εξής θα συγκεντρώνονται σπόροι και κουκούτσια φρούτων (μήλων, ροδάκινων) και άλλων δέντρων (όπως η καρυδιά) στην Οικολογική Κίνηση προκειμένου να φυτευτούν σε διάφορες περιοχές της Δράμας και κοντά σε περιαστικά άλση όπως στην περιοχή του Κορυλόβου.
Σε ανακοίνωσή της και απευθυνόμενη προς τους πολίτες καλώντας τους να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια η Οικολογική Κίνηση Δράμας αναφέρει τα εξής:
«Αν τρώτε φρούτα, μην πετάτε τους σπόρους και τον πυρήνα τους, αφήστε τους να στεγνώσουν και να τους κρατήσετε σε μια σακουλίτσα ή σε μια τσαντούλα. Φέρτε τους στην Οικολογική Κίνηση Δράμας, αφήστε τους στην είσοδο ή στο γραμματοκιβώτιο, και εμείς θα τους επιστρέψουμε στη γη. Μετά θα φροντίσει η μητέρα φύση!!! Στη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και άλλες χώρες του κόσμου έχουν αποδεχθεί αυτή την ιδέα και τώρα έχουν παντού φρούτα. Γιατί όχι κι εμείς; Πετάμε όλα τα κουκούτσια ξανά εκεί που ανήκουν στο ΧΩΜΑ και ΠΟΤΕ στους πλαστικούς κάδους… Θα δείτε και μόνοι σας το κουκούτσι που πετάξατε πριν 3 χρόνια να βγάζει καρπούς!!! Και αυτόματα θα το αγαπήσετε σαν δικό σας δημιούργημα… Συμβαίνει… Πιστέψτε μας!!! Μαζεύουμε σπόρους από κάθε είδους δέντρο»
Ωστόσο η Οικολογική Κίνηση Δράμας κινείται ταυτόχρονα και σε μια ακόμη διαδικασία συγκέντρωσης και αποστολής σπόρων (αυτή την φορά ντομάτας, μελιτζάνας και κηπευτικών) σε συνεργασία με το Πελίτι. Συνάντηση για το ίδιο θέμα και την εξέλιξη της συγκεκριμένης προσπάθειας θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Οικολογικής Κίνησης Δράμας στις 19 Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here