Home Περιβάλλον Αγροτικά Αναγκαία η κατασκευή φράγματος στο Καρβουνόρεμα

Αναγκαία η κατασκευή φράγματος στο Καρβουνόρεμα

-Δήμαρχος Νευροκοπίου στα «Χ»: «Ο ταμιευτήρας της λίμνης των Λευκογείων φέτος είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα» -Θα περιορίσει τα προβλήματα στα αγροκτήματα, Οχυρού, Περιθωρίου και Βροντούς

0

Σε εξέλιξη είναι η προσπάθεια του Δήμου Νευροκοπίου για τη δημιουργία υδατοφράγματος στο Καρβουνόρεμα, προκειμένου να λυθούν προβλήματα άρδευσης στα αγροτεμάχια της περιοχής αλλά και να παύσουν τα προβλήματα από τα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα που δημιουργούνται όταν υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Δήμαρχος Νευροκοπίου, Λευτέρης Ταμπουρίδης, είπε ότι η δημιουργία του υδατοφράγματος έχει συζητηθεί με τον Περιφερειάρχη κ. Τοψίδη και είναι στο πλάνο της περιφερειακής διοίκησης, η κατασκευή του. «Πραγματοποιήσαμε παράλληλα κάποιες συναντήσεις και με την τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και μέχρι το Νοέμβριο, θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης για τα περιβαλλοντολογικά. Από εκεί και πέρα η επόμενη φάση αφορά την χρηματοδότηση κατασκευής του έργου από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επειδή ακριβώς υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία, θέλω να πιστεύω ότι το έργο θα πάρει το δρόμο του» τόνισε.
Το έργο αφορά κυρίως την άρδευση της περιοχής, ωστόσο επειδή η ποιότητα του νερού είναι πολύ καλή δεν αποκλείει κανείς να χρησιμοποιηθεί με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών και για ύδρευση τα επόμενα χρόνια, εφόσον δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος Νευροκοπίου.

Αναλυτικά στη έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version