Ανακοινώθηκε επίσημα η αναβολή του EURO 2020: Oι νέες ημερομηνίες.

0
1840

Η αναβολή του EURO 2020 είναι πλέον και επίσημη με την UEFA να ανακοινώνει τη διεξαγωγή του το καλοκαίρι του 2021 λόγω του κορωνοϊού. Παράλληλα και το EURO 2021 των γυναικών θα γίνει το καλοκαίρι του 2022.
Επίσης η UEFA έκανε γνωστό πως όλα τα φιλικά που ήταν προγραμματισμένα για ημερομηνίες της UEFA αλλά και τα τουρνουά που είχε η UEFA μπροστά της θα μετατεθούν σε άλλες ημερομηνίες. Αντίθετα στην ανακοίνωση της δεν υπάρχει ακόμα καμία αναφορά για το τι θα γίνει με το Champions League και το Europa League.
Δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των πρωταθλημάτων και των ομάδων ώστε να βρεθούν λύσεις στο καλεντάρι που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της σεζόν και για τη διαχείριση όσων επιπτώσεων έχει η αναβολή του Euro 2020.
Κατά την επίσημη ανακοίνωση της η UEFA αναφέρει: «Η υγεία των εμπλεκομένων αποτελεί μοναδική προτεραιότητα για όλους μας, ενώ επιπλέον στόχος μας είναι η αποφυγή επιπλέον πίεσης στις χώρες μέλη που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Με την απόφαση μας αυτή παράλληλα θα βοηθήσουμε ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι εγχώριες διοργανώσεις που έχουν αναβληθεί λόγω του κορωνοϊού».
Παράλληλα αποφάσισε να αναβάλει τις συλλογικές διοργανώσεις της σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και εκείνες των εθνικών ομάδων επ’ αόριστον, μέχρι να δει τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου αναβάλλονται τα play offs του Nations League που ήταν προγραμματισμένα για τον Μάρτιο, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τα τέλη Ιουνίου, εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!