Ανακοινώθηκε η νέα δημοτική παράταξη «Αγαπάμε Δράμα»

0
1609
Από αριστερά, ο κ. Αθανάσιος Κάππας και ο κ. Αριστείδης Μωυσιάδης

– Αρ. Μωυσιάδης: «H κοινωνία είναι έτοιμη να αποτινάξει όλα όσα την έχουν καθηλώσει»
– Αθ. Κάππας: «Πονάμε τον τόπο μας και δεν έχουμε πια κανένα περιθώριο να βλέπουμε την απραξία και τη στασιμότητα»

Νέα δημοτική παράταξη για τον Δήμο Δράμας με την ονομασία «Αγαπάμε Δράμα» ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε γνωστό ξενοδοχείο της Δράμας. Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε, οι κ. Αριστείδης Μωυσιάδης και Αθανάσιος Κάππας παρέθεσαν τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία της νέας παράταξης, παρουσιάζοντας και το έμβλημα με το οποίο θα κατέλθει στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

«Η προσπάθεια αυτή ανακοινώθηκε άτυπα πριν από περίπου πέντε μήνες» εξήγησε ο κ. Αρ. Μωυσιάδης που ηγείται αυτής της προσπάθειας. Σε αυτό το διάστημα, όπως ανέφερε: «έγιναν και γίνονται αλλεπάλληλες συναντήσεις με φίλους και συνανθρώπους μας από όλο το κοινωνικό, πολιτικό και επαγγελματικό φάσμα. Μιλάμε με τους νέους μας, με πνευματικούς δημιουργούς της Δράμας, με συνδημότες μας που σκέφτονται, βλέπουν, ανησυχούν και προβληματίζονται για αυτή τη στασιμότητα που όλοι διαπιστώνουμε στη Δράμα, για τις ελλείψεις έργων, προοπτικής και της ελπίδας που αργοσβήνει μέσα τους».
Ο κ. Μωυσιάδης πρόσθεσε: «Συζητώντας με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τους αγαπημένους παππούδες και γιαγιάδες, με τους γονείς των παιδιών, με ανθρώπους από επιστημονικούς φορείς και συλλόγους, με επαγγελματίες και με τον καθένα ξεχωριστά, αυτό που έχω εισπράξει από όλες αυτές τις επαφές και τις συναντήσεις είναι ότι ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ακριβώς δύο χρόνια πριν από τις επερχόμενες εκλογές, να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε, να αναδείξουμε και να επικοινωνήσουμε στις Δραμινές και στους Δραμινούς μία άλλη αυτοδιοικητική πρόταση. Ανακοινώνουμε με τον πλέον επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο ότι η πρωτοβουλία στην οποία δώσαμε ένα όνομα καρδιάς «Αγαπάμε Δράμα» είναι μία πρόταση και αθροίζει υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας. Είναι η στιγμή που έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και η κοινωνία είναι έτοιμη να αποτινάξει όλα όσα την έχουν καθηλώσει σε μία κατάσταση που έπαψε πια να κάνει τους Δραμινούς υπερήφανους για τον τόπο όπου ζουν».
Συνεχίζοντας ο κ. Μωυσιάδης είπε: «Ήρθε η ώρα να προσπεράσουμε το ελάχιστο, να πάψουμε να αρκούμαστε στο αυτονόητο και να εμπνεύσουμε τους Δραμινούς να παλέψουν για το μέλλον που αξίζει και δικαιούται ο τόπος μας, γιατί πραγματικά «Αγαπάμε Δράμα». Γιατί η αγάπη είναι ευθύνη και πράξη. Είναι αυτή που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και τη Δράμα. Έχουμε την ηθική υποχρέωση έναντι των επόμενων γενεών να παλέψουμε με την ψυχή μας για την προκοπή της Δράμας. Έχουμε χρέος να οδηγήσουμε τη Δράμα σε καλύτερες συνθήκες ποιότητας ζωής για εμάς και τα παιδιά μας. Αυτός είναι ο ρόλος των πολιτικών. Είναι ο λόγος για τον οποίο οι συμπολίτες μας μάς εμπιστεύονται την ψήφο τους, τα όνειρά τους, τις αγωνίες τους και τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο. Έτσι αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου και το χρέος μου ως άνθρωπος, ως πατέρας, ως κοινωνικός επιστήμονας και ως πολίτης που ασχολείται με τα κοινά».

Ο Πολιτικός Μηχανικός και Συγκοινωνιολόγος κ. Αθανάσιος Κάππας πήρε τον λόγο αμέσως μετά σημειώνοντας: «Γεννήθηκα, μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι στη Δράμα. Ασχολούμαι με τα κοινά για αρκετά χρόνια, ως πρόεδρος του συλλόγου «Γαία Δράμας». Ποτέ με την πολιτική. Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνω τη στασιμότητα που βιώνει η Δράμα και γίνομαι αποδέκτης αυτής της διαπίστωσης από πολλούς φίλους, γνωστούς και συγγενείς. Προσωπικά προβληματίζομαι, όπως πρέπει να προβληματιζόμαστε όλοι για αυτή την κατάσταση, στον τόπο που αγαπάμε και επιλέξαμε να ζούμε. Ο φίλος και συμμαθητής Αριστείδης Μωυσιάδης με ενέπνευσε να συνταχθώ μαζί και με άλλους αξιόλογους συμπολίτες μας σε ένα όραμα που από κοινού χτίσαμε μαζί, για τη Δράμα που αγαπάμε. Πριν από λίγο καιρό ήμουν αρνητικός σε όλα αυτά τα θέματα, για να εμπλακώ και να συμμετάσχω ενεργά στην πολιτική. Αλλά αυτό δεν είναι λύση. Είμαστε εδώ γιατί πραγματικά αγαπάμε τη Δράμα, πονάμε τον τόπο μας και δεν έχουμε πια κανένα περιθώριο να βλέπουμε την απραξία και τη στασιμότητα. Ο τόπος μας, η πόλη, τα χωριά μας ανήκουν κυρίως σε αυτούς που έρχονται πίσω από εμάς: στα παιδιά μας. Γι’ αυτό, η νέα δημοτική κίνηση απαρτίζεται από ανθρώπους καταξιωμένους στον επαγγελματικό τους χώρο, προσωπικότητες προσφιλείς στην κοινωνία της Δράμας. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε όλοι μαζί με τις γνώσεις μας, την εμπειρία μας και με τον χρόνο μας για μία καλύτερη Δράμα».

Απαντώντας σε ερώτηση των «Χ» για τις ανακοινώσεις των ονομάτων υποψηφίων της παράταξης, ο κ. Μωυσιάδης είπε ότι αυτές θα γίνουν από τη νέα χρονιά σε εκδήλωση που επρόκειτο αρχικά να γίνει τώρα τον Οκτώβριο, αλλά μεταφέρεται λόγω covid. Πρόσθεσε ότι, λόγω της εξέλιξης που έχει η πανδημία, αποφασίστηκε να περάσει η χρονιά, με στόχο να γίνει ανοιχτή εκδήλωση για τον σκοπό αυτό την επόμενη άνοιξη. Σε ό,τι αφορά την αποδοχή που έχει αυτή η νέα αυτοδιοικητική πρόταση, ο κ. Μωυσιάδης είπε στα «Χ» ότι ήδη η νέα παράταξη έχει φθάσει σε ένα πάρα πολύ μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, αλλά πέρα από εκεί υπάρχει και ένας πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών που τη στηρίζουν χωρίς να επιθυμούν να κατέβουν ως υποψήφιοι. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι ο κόσμος το δέχτηκε πολύ θετικά και συνεχίζει να πλαισιώνει την παράταξη» κατέληξε ο κ. Μωυσιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ