Ανάπλαση στο κέντρο της Δράμας: Παράταση 50 ημερών δόθηκε χθες από τον δήμο

0
1138

Για πιθανή ολοκλήρωση των έργων μέχρι τέλη Ιουλίου έκανε λόγο ο εργολάβος, σύμφωνα με όσα είπε ο Χρ. Μαμσάκος στην Οικονομική Επιτροπή


 

Σε ολοκλήρωση των έργων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της 19ης Μαΐου, ίσως και μέχρι τα τέλη του Ιουλίου, εκτίμησε ότι θα προχωρήσει ο ανάδοχος εργολάβος σε συζήτηση που έγινε προχθές με τον Δήμαρχο Δράμας, Χριστόδουλο Μαμσάκο.
Ο ίδιος φέρεται να έχει διαβεβαιώσει ότι έχει προμηθευτεί όλα τα υλικά που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των έργων, όπως μετέφερε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας ο Δήμαρχος Δράμας το πρωί της Τετάρτης.
Οι παραπάνω πληροφορίες έγιναν γνωστές στο πλαίσιο της συζήτησης για το αίτημα του εργολάβου για παράταση της προθεσμίας του έργου «Βιοκλιματική αναβάθμιση δημοσίων χώρων περιοχής ανάμεσα στις πηγές Αγ. Βαρβάρας και του Δημοτικού Κήπου Δράμας» κατά τρεις μήνες. Η εισήγηση των υπηρεσιών του Δήμου Δράμας ήταν για χορήγηση παράτασης 50 ημερών και αυτό τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή.

Επιφυλακτική στη χορήγηση παράτασης στην υλοποίηση του έργου ήταν η παράταξη «Πόλη + Ζωή». Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Μλεκάνης είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Η δημοτική παράταξη Πόλη + Ζωή ψήφισε λευκό, γιατί οι λόγοι που επικαλούνται για την παράταση δεν είναι πραγματικοί, ενώ οι λόγοι της καθυστέρησης είναι αποκλειστική ευθύνη του εργολάβου».

Για τη συζήτηση του ίδιου θέματος στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας, ο επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα», κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, είπε: «O εργολάβος ζήτησε τρίμηνη παράταση. Η υπηρεσία πρότεινε 50 ημέρες, στις οποίες και ο ίδιος ο εργολάβος θεωρεί ότι θα έχει τελειώσει τα έργα. Ο Δήμαρχος Δράμας μάς ενημέρωσε ότι είχε την Τρίτη ένα ραντεβού με τον εργολάβο, ο οποίος ενημέρωσε ότι έχει προμηθευτεί τα πάντα (αστικό εξοπλισμό κλπ.) και ότι μπορεί να έχει τελειώσει τα έργα στα τέλη Ιουλίου. Από την παράταξή μας ζητήθηκε να υπάρξει διευκρίνιση για την πιθανότητα ο εργολάβος να ζητήσει μετά την παράταση 50 ημερών και την 6μηνη παράταση που δόθηκε οριζόντια ως δυνατότητα για τους εργολάβους δημοσίων έργων από την πολιτεία. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα είχε νόημα να του δοθεί και η παράταση των 50 ημερών. Πάντως, ο Δήμαρχος είπε ότι, στη συζήτηση που είχε με τον εργολάβο, ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει χρήση της 6μηνης παράτασης. Με αυτό σαν δεδομένο, συν την υποσημείωση, ότι αυτό που θα πρέπει να παραδοθεί στις 50 ημέρες θα είναι πάνω από όλα ένα σωστό έργο, χωρίς προβλήματα, εμείς ψηφίσαμε “ναι” στην παράταση των 50 ημερών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ