Αναβλήθηκαν για τον Σεπτέμβριο οι δωρεάν εξετάσεις σε Νευροκόπι και Παρανέστι από τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες

0
839

Αν. Kαγιάογλου στα «Χ»: «Aυτό που μας χαροποιεί είναι ότι οι εξετάσεις αυτές δεν ακυρώθηκαν, αλλά θα γίνουν σε νέα ημερομηνία»


 

Αναβλήθηκαν οι δωρεάν εξετάσεις για τους κατοίκους των δήμων Νευροκοπίου και Παρανεστίου από τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που επρόκειτο να γίνουν από τις 7 έως τις 12 Ιουλίου. Όπως είπαν εκπρόσωποι των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, οι προγραμματισμένες εξετάσεις θα γίνουν τελικά το Σεπτέμβριο. Όμως εκατοντάδες κάτοικοι των δυο δήμων είχαν ενημερωθεί ότι οι εξετάσεις θα γινόταν μέσα στον Ιούλιο. Πολλοί δε είχαν δηλώσει και το ενδιαφέρον τους να εξεταστούν.
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ανέφερε για την εξέλιξη αυτή: «Εμείς πληροφορηθήκαμε επισήμως ότι για κάποιους λόγους θέλουν να αναβάλουν αυτές τις εξετάσεις από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους. Βρεθήκαμε σε μια άβολη θέση καθώς είχαμε ήδη ενημερώσει τους δημότες μας ότι οι εξετάσεις από τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα γίνουν τον Ιούλιο. Όμως πρέπει να πω ότι αυτό που μας χαροποιεί είναι ότι οι εξετάσεις αυτές δεν ακυρώθηκαν αλλά θα γίνουν σε νέα ημερομηνία στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων. Από ότι πληροφορήθηκα ομοίως αναβλήθηκαν για τις αρχές Σεπτεμβρίου και οι δωρεάν εξετάσεις που επρόκειτο να γίνουν στο Νευροκόπι».
Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ των «Χ» αυτό που αναφέρθηκε ως λόγος της αναβολής για τον Σεπτέμβριο ήταν ότι δεν συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός ενδιαφερομένων για τις δωρεάν εξετάσεις. Ωστόσο όπως διαπίστωσαν τα «Χ» υπήρξαν εκατοντάδες δημότες και των δυο δήμων που εξέφρασαν την επιθυμία να εξεταστούν. Το βέβαιο είναι ότι προκλήθηκε μια σχετική αναστάτωση στους πολίτες που ανέμεναν ότι θα εξεταστούν αυτές τις ημέρες. Το σημαντικό είναι ότι οι εξετάσεις αυτές δεν ακυρώθηκαν αλλά αναβλήθηκαν, τουλάχιστον σύμφωνα με τη διαβεβαίωση των αρμοδίων.
Οι εξετάσεις μέσω των Κινητών Ιατρικών Μονάδων είναι μια πρωτοβουλία, αποτέλεσμα της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που διεξάγεται και σε άλλες περιοχές της χώρας, με την επιστημονική επίβλεψη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι εξετάσεις που θα γίνουν σε νέα ημερομηνία το Σεπτέμβριο, θα αφορούν τις ειδικότητες ορθοπεδικού, γυναικολόγου, οφθαλμίατρου, ακτινολόγου, ΩΡΛ, διαιτολόγου, πνευμονολόγου, νευρολόγου, γενικού χειρούργου, ουρολόγου, ψυχολόγου και παιδοψυχολόγου. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με πρωτοβουλία του το 2014, δημιούργησε και ξεκίνησε τις αποστολές αυτές με το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ), το οποίο υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ιδρύματος, από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο την παροχή δωρεάν ιατρικής φροντίδας σε κατοίκους παραμεθόριων περιοχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!