Ανεπίλυτο παραμένει το πρόβλημα της δυσοσμίας των κάδων τα Σαββατοκύριακα

Συνεχίζονται τα παράπονα των κατοίκων

0
2167

Παραμένει δυστυχώς ανεπίλυτο το σοβαρό πρόβλημα δυσοσμίας που προέρχεται από την παραμονή οργανικών απορριμμάτων στους κάδους κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου μέσα στην πόλη.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτε προκειμένου να αντιμετωπιστεί, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να επιβαρύνει το αστικό περιβάλλον εντός της
πόλης με ρύπανση και έντονη δυσοσμία. Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι τα σαββατοκύριακα
η Δράμα υποδέχεται επισκέπτες και απο άλλες πόλεις τότε το πρόβλημα που υπάρχει δημιουργεί διπλή ζημιά. Απο την μία πλευρά δημιουργεί δυσφορία στους κατοίκους της Δράμας και απο την άλλη πλευρά σχηματίζεται η χειρότερη εικόνα για τους επισκέπτες. Εικόνα
που πάντως θα μεταφέρουν και στο περιβάλλον τους κατα την επιστροφή τους με συνέπειες που δύσκολα θα αναστραφούν για την φήμη της ώς προορισμού.
Όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενη αναφορά, το γνωστό πλέον πρόβλημα προέρχεται απο τις χημικές μεταβολές των οργανικών αποβλήτων που μένουν στους κάδους για περισσότερο από δυο ημέρες κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με αποτέλεσμα να
αναδύουν δυσάρεστες οσμές και να παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές καταστάσεις. πρόκειται
κυρίως για τους κάδους που βρίσκονται κοντά σε ιχθυοπωλεία, και καταστήματα εστίασης όπως και πλησίον των πολυκαταστημάτων και των καταστημάτων μαναβικής.
Η δυσοσμία που προκαλείται έχει σχέση και με το πλύσιμο των κάδων και με το κατα πόσο
συχνά αυτό επιτελείται από τα πλυντήρια κάδων που έτσι και αλλιώς πληρώνει μάλλον ακριβά ο Δήμος της Δράμας.
Η δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργείται επιδεινώνεται ακόμη σαφώς απο την περίοδο της Άνοιξης και κλιμακώνεται την περίοδο του Καλοκαιριού αφού οι υψηλότερες θερμοκρασίες ευνοούν τις ταχύτερες αλλοιώσεις και μεγεθύνουν το πρόβλημα της δυσοσμίας. Πρόκειται
πάντως για κάτι που θα μπορούσε να πάψει να υφίσταται ώς πρόβλημα εάν γινόταν όπως θα
έπρεπε η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους συγκεκριμένους κάδους κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Για το ίδιο θέμα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η εφημερίδα μας έχει γίνει αποδέκτης
παραπόνων και καταγγελιών απο πολίτες που έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα
της δυσοσμίας και των οργανικών αποβλήτων κατά την διάρκεια των αργιών και του Σαββατοκύριακου, διότι σταματά η αποκομιδή τους και αυτά παραμένουν στους κάδους δημιουργώντας το γνωστό ζήτημα.
Εάν το πρόβλημα που υπάρχει και δυσχεραίνει τις εργασίες αποκομιδής αφορά την έλλειψη
προσωπικού στον τομέα καθαριότητας του Δήμου, θα έπρεπε ο Δήμος Δράμας να έχει προχωρήσει σε προσλήψεις ακόμη και εποχικού προσωπικού.
Δυστυχώς η εικόνα που μας μεταφέρεται από τους πολίτες είναι ότι παρότι η συζήτηση για το
θέμα αυτό συνεχίζεται επί μήνες δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα προκειμένου να παύσει η γνωστή δυσάρεστη κατάσταση στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων κυρίως κατα τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ