Άνω του 63% επιτυχία για τους Δραμινούς

0
3459

– Αναλυτικά τα στατιστικά επιτυχίας ανά σχολείο που διέθεσε στα «Χ» η Δ.Δ.Ε. Δράμας
– Μεγαλύτερος από προηγούμενες χρονιές ο αριθμός των επιτυχόντων από τον νομό μας

Εκπληκτικά καλά τα πήγαν οι υποψήφιοι από τη Δράμα, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων. Τα παιδιά της Δράμας, παρά το βάρος της υγειονομικής κρίσης, τα lockdown και τις μεταβάσεις από τη διά ζώσης διδασκαλία στην τηλεκπαίδευση, κατάφεραν να ανεβάσουν τα ποσοστά εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που διέθεσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Χριστίνα Βαμβούρη, και τα οποία είχαν συγκεντρωθεί μέχρι χθες το μεσημέρι, πολλά από τα παιδιά που συμμετείχαν στις εξετάσεις πέρασαν στις σχολές της επιλογής τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τα ΓΕΛ της Δράμας συμμετείχαν στις εξετάσεις 691 υποψήφιοι και από τα ΕΠΑΛ 266 υποψήφιοι, νέοι ή παλαιοτέρων ετών. Από τους συνολικά 957 υποψηφίους από τη Δράμα, φέτος κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ οι 611. Ο αριθμός των επιτυχόντων είναι σαφώς μεγαλύτερος από προηγούμενες χρονιές, όπως εξήγησε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα «Χ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τους διευθυντές των σχολείων, προκύπτει ότι:
• Στο 2ο ΓΕΛ Δράμας από τους 113 υποψηφίους πέτυχαν την εισαγωγή τους οι 92. Το ποσοστό επιτυχίας στο 2ο ΓΕΛ ανήλθε στο 81,5%.
• Στο εσπερινό ΓΕΛ της Δράμας υπήρχαν δύο υποψήφιοι, οι οποίοι πέρασαν στη σχολή της πρώτης τους επιλογής.
• Στο ΓΕΛ Δοξάτου υπήρξε μεγάλη επιτυχία στα ποσοστά εισαγωγής, ωστόσο τα ακριβή ποσοστά δεν έγιναν γνωστά στη Δ.Δ.Ε. Δράμας, μέχρι τουλάχιστον χθες το μεσημέρι.
• Στο ΓΕΛ Καλαμπακίου οι επιτυχόντες ανήλθαν στο 85% των υποψηφίων και πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές των πρώτων επιλογών τους.
• Στο ΓΕΛ Νευροκοπίου πέρασαν 13 μαθητές σε σχολές όπως: Χημικών Μηχανικών, Βιοϊατρικής ΠΑΜΑΚ, Οικονομικό και Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Θεσσαλονίκης και Παιδαγωγική Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Βόλου.
• Στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Παρανεστίου πέρασαν δύο παιδιά που συμμετείχαν στις εξετάσεις, σε σχολές της πρώτης επιλογής τους.
• Στο ΓΕΛ Προσοτσάνης υπήρξε ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 70%.
• Στο ΕΠΑΛ Δοξάτου υπήρξαν 7 επιτυχόντες σε σχολές της πρώτης επιλογής τους και δύο από τις μαθήτριες είναι μέσα στους 10 πρώτους στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών Θεσσαλονίκης.
• Στο 1ο ΕΠΑΛ Δράμας οι 4 από τους 10 επιτυχόντες πέρασαν σε σχολή της πρώτης τους επιλογής, ενώ μία μαθήτρια των ΕΠΑΛ πέρασε 1η στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο.
• Στο 2ο ΕΠΑΛ Δράμας περισσότεροι από 10 μαθητές πέρασαν στους πρώτους δέκα της σχολής που είχαν επιλέξει.
• Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δράμας, το ποσοστό επιτυχίας εισαγωγής στην τριτοβάμια εκπαίδευση ανήλθε στο 75% (από τους 20 υποψηφίους πέρασαν οι 15).
• Στο 1ο ΓΕΛ Δράμας τα παιδιά πέρασαν σε σχολές υψηλής ζήτησης όπως Ιατρική, Νομική, Ευελπίδων, Φυσικό, Χημικό και Πολυτεχνείο. Από το σχολείο δεν είχαν δοθεί ποσοστά επιτυχίας, μέχρι και χθες το μεσημέρι τουλάχιστον.

Η κα Βαμβούρη δήλωσε: «Oι επιδόσεις των παιδιών ήταν πάρα πολύ υψηλές και οι μαθητές πήγαν πολύ καλά, και μάλιστα σε μία χρονιά ιδιαιτέρως δύσκολη, αφού ένα μεγάλο διάστημα κύλησε με τηλεκπαίδευση, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Για τον λόγο αυτό, τους αξίζουν διπλά συγχαρητήρια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here