Ανοιχτή διαβούλευση για τη λαϊκή αγορά άρχισε ο Δήμος Δράμας

0
1235

Μ. Τάσσου στα «Χ»: «Περνάμε σε μία φάση που οι δημότες θα γίνονται συμμέτοχοι στις αποφάσεις»


 

Συμμέτοχους στις αποφάσεις που αφορούν σημαντικά ζητήματα της πόλης, καθιστά τους δημότες ο Δήμος Δράμας, εγκαινιάζοντας τον θεσμό της διαδικτυακής διαβούλευσης, αρχικά με το θέμα της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς. Πρόκειται για την έναρξη της διαδικτυακής διαβούλευσης του Δήμου Δράμας για τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς, στο πλαίσιο της οποίας ο Δήμος Δράμας καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν, καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις τους, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η διαβούλευση άρχισε ήδη χθες Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 6 Μαρτίου.
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Τάσσου, σημείωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι: «O Δήμαρχος Δράμας αλλά και εγώ προσωπικά όπως και όλη η Δημοτική Αρχή δηλώνουμε τη χαρά μας, γιατί εγκαινιάζουμε έναν καινούργιο τρόπο επικοινωνίας και διάδρασης με τους δημότες της Δράμας. Μετά την εφαρμογή του συστήματος αιτημάτων πολιτών, έχουμε για πρώτη φορά στη Δράμα και μια από τις λίγες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, έναν οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης που απευθύνεται στους δημότες, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως αυτό της λαϊκής αγοράς.
Τις επόμενες ημέρες, μέσω ενός αυτοματοποιημένου διαλόγου, θα κληθούν οι συνδημότες μας να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο, δομημένο από τις υπηρεσίες του δήμου και την εταιρεία Novoville, που έχει αναλάβει τη διαβούλευση, για να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς. Οι ερωτήσεις θα βγαίνουν αυτοματοποιημένα και θα είναι υπό τη μορφή διαλόγου και όχι υπό τη μορφή συμπλήρωσης ενός ερωτηματολογίου. Θα έχουν να κάνουν για παράδειγμα, με τη συχνότητα που επισκέπτεται κάποιος τη λαϊκή αγορά, τον τρόπο μετάβασης σε αυτήν, τα παράπονα που πιθανώς έχει, ερωτήσεις για τον χώρο της λαϊκής αγοράς κ.ο.κ. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο με το οποίο θέλουμε να διαμορφώσουμε συνολική εικόνα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να επιλυθεί στο πλαίσιο του νέου νόμου για τις λαϊκές αγορές. Θέλω να καλέσω τους συμπολίτες μας, να αφιερώσουν τρία λεπτά από τον χρόνο τους, ώστε να πάρουμε τον αντίκτυπο της άποψής τους για το ζήτημα της λαϊκής αγοράς.
Δίνουμε δύναμη στη φωνή των δημοτών μέσω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης. Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να εγκαινιάσουμε ένα καινούργιο τρόπο επικοινωνίας για τόσο σημαντικά ζητήματα. Περνάμε σε μια φάση που οι δημότες θα γίνονται συμμέτοχοι στις αποφάσεις, σε όλη τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου για τα επόμενα χρόνια. Ήταν μια δέσμευση δική μου ότι ο τρόπος επικοινωνίας του δήμου με τους δημότες θα γίνει σύγχρονος και άμεσος».

Πώς μπορεί να συμμετάσχει κανείς στη διαβούλευση
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Δήμο Δράμας, δίνεται στους πολίτες η δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαβούλευση εύκολα και γρήγορα από το κινητό τους τηλέφωνο ή τον υπολογιστή τους, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Novoville.
Οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση συμμετέχοντας στο Novoville Webchat και στο Facebook Messenger.
Το ερωτηματολόγιο διερευνά τον βαθμό ικανοποίησης των πολιτών από τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, την ευκολία πρόσβασης στον χώρο, τα προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν καθώς και την άποψή τους σχετικά με την μετεγκατάσταση της λαϊκής αγοράς στην οδό Χελμού. Σημειώνεται ότι το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τη λαϊκή αγορά του Δήμου Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ