Ανοίγει το χιονοδρομικό στις 16 Δεκεμβρίου

0
643

Θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 14 Απριλίου, ανακοίνωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας


 

Συνεδρίασε στις 7 Νοεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη και 4 έκτακτα θέματα. Μεταξύ των εκτάκτων, όπως έκανε γνωστό χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ήταν και το θέμα για την τροποποίηση της σύμβασης γενικών υπηρεσιών με τίτλο «Λειτουργία Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού». Ο ίδιος επεσήμανε μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα: «Εισηγηθήκαμε και πέρασε ομόφωνα να γίνει η τροποποίηση των όρων της σύμβασης που υπήρχε για τα δύο προηγούμενα χρόνια. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, είμαστε στον σωστό δρόμο για τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου την τρέχουσα περίοδο 2022-2023». Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Α.Μ.Θ. και στα τακτικά θέματα που συζητήθηκαν πέρασε η δαπάνη εργασίας της κατασκευής κιγκλιδωμάτων (23 παραθύρων και 9 πορτών στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού), με σκοπό την προστασία των κτηρίων από εξωγενείς παράγοντες, επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, τονίζοντας ότι το έργο αυτό έχει να κάνει με την προστασία των χώρων από μη νόμιμους μετανάστες που διέρχονται από την περιοχή του Φαλακρού.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε να διαφυλάξουμε τη δημόσια περιουσία» τόνισε για την τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων ο κ. Παπαεμμανουήλ και πρόσθεσε: «Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι, πρώτα ο Θεός, με βάση και την εισήγηση που έγινε από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και τις υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας, από τις 16/12/2022 έως τις 14/04/2023, ανοίγει το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα πούμε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του. Όλο αυτό το διάστημα εργαζόμαστε πραγματικά τόσο η υπηρεσία όσο και το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, με πολύ σεβασμό για το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού. Θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στην προηγούμενη κατάσταση, για την οποία δεν θα ήθελα να μιλήσω, και να κάνουμε μία νέα αρχή. Θέλω να δούμε το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού σαν ένα μικρό παιδί που μεγαλώνει και πρέπει να μεγαλώσει σωστά».
Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι και τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε εύλογος προβληματισμός για το αν θα ανοίξει και με ποιον τρόπο φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού κι αυτό γιατί χιλιάδες φίλοι της χιονοδρομίας, κυρίως από τη Βόρειο Ελλάδα, θα ήθελαν να γνωρίζουν αν θα μπορέσουν να το επισκεφθούν την ερχόμενη χιονοδρομική περίοδο. Η ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας χθες, απαντά ξεκάθαρα πλέον στο πρώτο σκέλος των ερωτημάτων που υπήρχαν, καθώς έκανε γνωστές και τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα λειτουργήσει το χιονοδρομικό κέντρο.
Σε ό,τι αφορά δε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει, είναι κάτι για το οποίο, όπως είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ, θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες το αμέσως προσεχές διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ