Ανοίγει το Σάββατο το Χιονοδρομικό

0
1004

«Μπαίνει μια κόκκινη γραμμή στο παρελθόν και ξεκινάμε να κάνουμε το Φαλακρό, βουνό τεσσάρων εποχών» τόνισε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρ. Παπαεμμανουήλ


 

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, δημοπρατήθηκε, απέκτησε εκμισθωτή και ανοίγει τις πύλες του την παραμονή των Χριστουγέννων, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, όπως τόνισε χθες σε συνέντευξη τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που δημοσίευσαν στο χθεσινό φύλλο τα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας.
Ο ίδιος τόνισε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο θα είναι ανοικτό από την παραμονή των Χριστουγέννων για να υποδεχτεί τους επισκέπτες για τουλάχιστον ένα ζεστό ρόφημα, μιας και οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν ακόμη τη χιονοδρομία. κ. Παπαεμμανουήλ πάντως εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους συνεργάτες του στο γραφείο του αλλά και στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας, καθώς όπως είπε: “Όλο το προηγούμενο διάστημα κοπίασαν για να δρομολογήσουν τις εξελίξεις που οδήγησαν σε αυτή θετική έκβαση, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες ορισμένων από τη Δράμα, για το αντίθετο, δηλαδή να μη λειτουργήσει (το χιονοδρομικό)».
«Τα καταφέραμε και καταφέραμε έναν άθλο, μέσα σε λίγους μήνες. Αν δούμε τα γεγονότα από τον Μάιο (του 2022) που βγήκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση, τρέξανε οι διαδικασίες νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στα τέλη του Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη. Έπειτα στις 7 Νοεμβρίου φέραμε στην Οικονομική Επιτροπή την τροποποίηση των όρων σύμβασης για να έχουμε ανάδοχο όσον αφορά τον εκχιονισμό και τη συντήρηση των αναβατήρων που θα λειτουργήσουν και είναι ο «Παππούς» που λειτουργεί μετά από 15 χρόνια και δίνει διπλάσιο πεδίο άσκησης χιονοδρομίας και η «Μέστα» και τα δυο μπέιμπι λίφτ. Ο ανάδοχος κ. Νουλίκας θα έχει την ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει με το στρώσιμο των πιστών του σκι. Από εκεί και πέρα ο εκμισθωτής που είναι η εταιρεία «Ναυαρίνο Ο.Ε.» που βγήκε από τη διαδικασία της δημοπρασίας, έχει την ευθύνη για την επιχειρηματική δραστηριότητα, μιας και ο νόμος που έχει ψηφιστεί εδώ και λίγο καιρό δε δίνει το δικαίωμα στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Από φέτος λοιπόν θα ξεκινήσει η προσπάθεια μέγιστης αξιοποίησης του χιονοδρομικού κέντρου, υπό όρους νομιμότητας και διαφάνειας, πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας για να προσθέσει: «Έχω πει ότι μπαίνει μια κόκκινη γραμμή στο παρελθόν και ξεκινάμε να κάνουμε το Φαλακρό, βουνό τεσσάρων εποχών. Μπορεί σε ορισμένους αυτό να ακούγεται περίεργα αλλά οι επαφές που έχουμε και στην Αθήνα και σε μέρη εκτός Ελλάδος, μας δίνουν αυτή την προοπτική με τις συγκεκριμένες δυνατότητες που έχει το Φαλακρό, όχι μόνο ως χιονοδρομικό κέντρο αλλά ως βουνό τεσσάρων εποχών. Θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους λάτρεις των ορεινών προορισμών, των εναλλακτικών σπορ αλλά και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού να μας επισκεφτούν και να δουν τις ομορφιές του τόπου μας».
Ο κ. Παπαεμμανουήλ είπε ότι στο πλαίσιο της προβολής του χιονοδρομικού η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας έχει αναλάβει πρωτοβουλίες μεταξύ των οποίων θα γίνει και μια εκδήλωση με τον Τόνι Σφήνο, αλλά θα γίνουν και επιπλέον δράσεις στο χιονοδρομικό που θα βοηθήσουν την προβολή του, αν και επεσήμανε ότι η καλύτερη προβολή μπορεί να γίνεται «στόμα με στόμα» από τους επισκέπτες και κυρίως από τους Δραμινούς.

Σπουδαία έργα συμβασιοποιήθηκαν και ξεκινούν στις αρχές του 2023
Όπως είπε κατά την συνέντευξη τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, το τελευταίο δεκαήμερο ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος επισκέφθηκε τη Δράμα τρεις φορές, προσθέτοντας: «Mέσα σε αυτές τις επισκέψεις είχαμε και τρία σπουδαία έργα τα οποία συμβασιοποιήθηκαν και ξεκινούν από τις αρχές του 2023. Το τελευταίο έργο είναι ο κόμβος της Σόφτεξ που μετατρέπεται σε κυκλικό και είναι ένα έργο που έχει ανάγκη ο τόπος γιατί εκτός από την αισθητική αναβάθμιση στην είσοδο της πόλης από Θεσσαλονίκη προσφέρει και μέγιστη οδική ασφάλεια. Σε αυτό τον χώρο έχουν σημειωθεί τροχαία ατυχήματα και ήταν επιβεβλημένη η ανάγκη να προχωρήσουμε στην κατασκευή του κυκλικού κόμβου που είναι προυπολογισμού 900.000 ευρώ και δημοπρατήθηκε και σχεδιάστηκε αποκλειστικά και την διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας…».
Ο κ. Παπαεμανουήλ αναφέρθηκε ακόμη και στην σύμβαση του έργου που αφορά τον άξονα Δράμα – Σιδηρόνερο – Σκαλωτή, έργο προϋπολογισμού 1,2 εκατ ευρώ, το οποίο αναβαθμίζει τον ορεινό όγκο που ανήκει στα όρια του Δήμου Δράμας και τον κάνει προσβάσιμο. Το έργο εκτός από την οδική ασφάλεια θα προσφέρει και στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Παράλληλα σχετικά με τα μεγάλα έργα, είπε ότι είναι πολύ σημαντική η σύμβαση που υπογράφηκε με την ανάδοχο εταιρεία για την αποκατάσταση της γέφυρας του ποταμού Νέστου πριν το Παρανέστι. Το έργο ύψους 1,3 εκατ ευρώ , συμπληρώνει το έργο της γέφυρας της Μαρμαριάς το οποίο δόθηκε σε κυκλοφορία πριν από μερικές ημέρες και ήταν είναι αξίας 3,5 εκατ ευρώ. Πρόκειται για έργο που βοηθά την σύνδεση Δράμας – Ξάνθης και διευκολύνει την πρόσβαση στους κατοίκους των δυο νομών.
Ταυτόχρονα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας αναφέρθηκε και στην επιπλέον χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Δράμας με 2,5 εκατ. ευρώ για την αγορά μαγνητικού τομογράφου που δεν υπήρχε, για την αγορά νέου αξονικού τομογράφου, για την αγορά φορητού υπερηχογράφου ακτινοθώρακος, για την αγορά μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ηλεκτρικών κρεβατιών και άλλου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που ζητήθηκε. «Αυτό το επιπλέον ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ, έρχεται να συμπληρώσει τα 15 εκατ. ευρώ που έχουν δοθεί μέχρι τώρα είτε για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου εσωτερικά και εξωτερικά είτε για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την επιχορήγηση του εκτάκτου προσωπικού 30 γιατρών και νοσηλευτών που για δυο χρόνια λόγω της πανδημίας, είχαν προσληφθεί από το Νοσοκομείο και την μισθοδοσία τους που ήταν της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ την είχε αναλάβει εξολοκλήρου η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ. Η στήριξη της διοίκησης της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας προς το Νοσοκομείο Δράμας είναι άξια λόγου και προσωπικά με κάνει περήφανο που ανήκω σε αυτή τη διοίκηση» τόνισε ο κ. Παπαεμμανουήλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ