Ανοίγουν οι αιτήσεις για την Κοινωφελή

0
2168

Σε μία περίοδο έντονης υποαπασχόλησης και υψηλών ποσοστών ανεργίας τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που πλέον είναι οκτάμηνης διάρκειας και από τον τρέχοντα μήνα μεγαλύτερων αποδοχών ανακουφίζουν προσωρινά μεγάλο αριθμό ανέργων που λόγω των οικονομικών συνθηκών αδυνατεί να βρει εργασία.

Οι θέσεις που θα καλυφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος στον Δήμο της Δράμας είναι οι παρακάτω

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 8
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 8
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 4
ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 47
ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ 2
ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ 2
ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ 1
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ / ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 2
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 14
ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ 34
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 6
ΟΔΗΓΩΝ Γ’ ή Δ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 6
ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Γ+Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ή ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Δ + Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 5
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 4
ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 1
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 2
ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 1

Δεν είναι λίγοι οι άνεργοι και στην περιοχή της Δράμας που περιμένουν εναγωνίως την προκήρυξη αυτών των προγραμμάτων ακόμη και εάν πρόκειται για πρόσκαιρη απασχόληση με ημερομηνία λήξης. Το καινούργιο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 8.933 θέσεις εργασίας αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας οπότε και θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη θέσεων σε 56 Δήμους και 37 περιβαλλοντικούς φορείς ανά την Ελλάδα. Παράλληλα, το νέο καθαρό ημερομίσθιο στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας εκτιμάται ότι θα διαμορφώνεται από την 1η Φεβρουαρίου στα 24,39 ευρώ και ο μηνιαίος μισθός μπορεί να ανέλθει έως τα 609 ευρώ περίπου .
Θυμίζουμε στο σημείο αυτό ότι οι 149 εκ των 8.933 θέσεων μέσω της κοινωφελούς αφορούν τον Δήμο της Δράμας. Οι περισσότερες απο αυτές αφορούν τον τομέα καθαριότητας και πρασίνου, εκεί όπου δηλαδή ο Δήμος Δράμας αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.
Πάντως μέσω του προγράμματος η πολιτεία στοχεύει στην επανασύνδεση των μακροχρονίως ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών αλλα και στην σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Η δράση έχει ως στόχο επίσης την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που συνεχίζουν να πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τη μακρά ύφεση που υπέστη η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Επίσης, αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!