Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ: Δελτίο εβδομαδιαίας δραστηριότητας, 21 έως 27 Μαρτίου

1
1526

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, την εβδομάδα από Δευτέρα 21 έως Κυριακή 27 Μαρτίου, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

Δευτέρα 21 Μαρτίου:
Κάλεσμα απευθύνθηκε την 21η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Δασών και Δασοπονίας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, σε συνεργασία με σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών μας και της δραμινής κοινωνίας. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν θετικά οι δάσκαλοι και οι μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου και έγινε δενδροφύτευση στην αυλή του ιστορικού αυτού σχολείου και το αλσύλλιο του “Αγνώστου” στην περιοχή της Νέας Κρώμνης. Στη συνέχεια, μαζί με τους καθηγητές και τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Δράμας, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του περιαστικού άλσους του Κορυλόβου, του φυσικού πνεύμονα της Δράμας. Η συνεργασία των Διευθυντών του 14ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γρηγόρη Δεμιρόπουλου και του 6ου Γυμνασίου κ. Πέτρου Νουβάκη ήταν άψογη.

Τρίτη 22 Μαρτίου:
Συνάντηση-σύσκεψη, μαζί με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου, στην Αίθουσα Αυτοδιοίκησης του Διοικητήριο Δράμας, με την Αντιπρύτανη Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και επιστημονική υπεύθυνη των γραφείων Europe Direct Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης κα Μαρία Μιχαλοπούλου, καθώς και με τους Δήμαρχους της Π.Ε. Δράμας και εκπρόσωπους φορέων του Νομού. Υπήρξε ενημέρωσε για δυνατότητα αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και δράσεων, ενόψει και της λειτουργίας του νεοσύστατου γραφείο Europe Direct Ανατολ. Μακεδονίας-Θράκης στη Δράμα, με υπεύθυνη την κα. Στέλλα Ανδριοπούλου.
Στη συνέχεια, μαζί με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και την Αντιπρύτανη, επισκέφθηκε το Σιδηροδρομικό Μουσείο Δράμας, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας, όπου ξεναγήθηκε από τη διοίκηση του ιστορικού συλλόγου ΜΕΑΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ Σιδηροδρομικών Δράμας.

Τετάρτη 23 Μαρτίου – Πέμπτη 24 Μαρτίου:
Σειρά επαφών με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα για τη δρομολόγηση θεμάτων αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Παρασκευή 25 Μαρτίου:
Ημέρα της «Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821» και της Μεγάλης Γιορτής της Ορθοδοξίας, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού (δοξολογία-κατάθεση στεφάνων-παρέλαση), που διοργάνωσαν η Αντιπεριφέρεια Δράμας μαζί με τον Δήμο Δράμας. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον εορτασμό στην πόλη της Δράμας παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σάββατο 26 Μαρτίου:
Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και οι Δήμοι του Νομού συμμετείχαν στην παγκόσμια εκδήλωση – δράση «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ», που προβλέπει το σβήσιμο των φώτων σε ολόκληρο τον πλανήτη για μία ώρα με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και τις επιπτώσεις της στο φυσικό περιβάλλον και τη βιωσιμότητά του. Στον Νομό Δράμας, έγινε συμβολική διακοπή φωτισμού, το βράδυ 8:30 – 9:30 μ.μ., για μία ώρα, σε όλα τα δημόσια κτήρια και μνημεία.

Κυριακή 27 Μαρτίου:
Παρευρέθηκε στην Τελετή Αποκαλυπτηρίων από τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πετρούσας κ. Αθανάσιο Μάττα, της προτομής του τοπικού ευεργέτη Πετρούσας κ. Γεώργιου Γιαννίκη, στην Κοινότητα Πετρούσας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!