Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: «To Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού αποκτά νομιμότητα, έστω και αργά»

1
1534

«Πρέπει να τρέξουμε, ώστε την επόμενη περίοδο να είναι καθόλα νόμιμο και έτοιμο»

Μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ανακλήθηκε η παραχώρηση προς τον Ε.Ο.Σ. Δράμας του κτηρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο, το οποίο έχει σοβαρά προβλήματα ως κτήριο φιλοξενίας επισκεπτών και όχι μόνο, σημείωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, απαντώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Όπως εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης, μετά την αλληλογραφία που προηγήθηκε με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και έπειτα από την προχθεσινή επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστου Μέτιου, στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Αμυρά, και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, το κτήριο μετά την ανάκληση της παραχώρησης προς τον Ε.Ο.Σ. Δράμας θα παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. Ο κ. Παπαδόπουλος συμπλήρωσε: «Με την έκδοση του ΦΕΚ, περιμένουμε να έρθει το κτήριο στη δική μας κατοχή. Από εκεί και πέρα, είμαστε έτοιμοι με τις δικές μας υπηρεσίες να προχωρήσουμε στις παρεμβάσεις που απαιτούνται».
«Από τα τέλη Οκτωβρίου έχουμε εξασφαλίσει κονδύλια για να νομιμοποιήσουμε όλες τις δομές και τα κτήρια του χιονοδρομικού. Πλέον, από την στιγμή που θα βγει σε ΦΕΚ η απόφαση παραχώρησης, θα μπορούμε να μιλούμε και για το κτήριο του Ε.Ο.Σ. Δράμας, που θα παραχωρηθεί στην Περιφέρεια και το οποίο ήδη καταρρέει» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Ήδη το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας με την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Δράμας, για τα βήματα που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα. «Πρέπει να τρέξουμε πάρα πολύ γρήγορα, για να μπορούμε να έχουμε ελπίδες, ώστε την περίοδο 2022-2023, το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού να είναι καθόλα έτοιμο και νόμιμο. Φέτος το Κέντρο δεν θα ανοίξει, ήμουν κατηγορηματικός εξ αρχής. Αυτοί που δήλωναν ότι θα ανοίξει ας καταλάβουν ποια είναι η αλήθεια. Ακόμα και μετά τις τελευταίες αποφάσεις, δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν φέτος οι παρεμβάσεις που χρειάζονται. Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και απαιτούνται χρήματα. Όσον αφορά τους πόρους, τους έχουμε ήδη δρομολογημένους, για να αναπτύξουμε στο βουνό όλες τις δράσεις. Κατά συνέπεια, το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού αποκτά νομιμότητα, αργά μεν αλλά σταθερά, μετά από 20 χρόνια».
Σημειώνεται ότι για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι οι απαραίτητες εργασίες στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, ώστε αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει, υπήρξαν παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., κ. Μέτιου, στα εμπλεκόμενα Υπουργεία και συγκεκριμένα στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Αμυρά, και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα. Μετά τις παρεμβάσεις αυτές, το ζήτημα πλέον διευθετείται, καθώς εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο χιονοδρομικό κέντρο και οι οποίες είχαν παραχωρηθεί παλαιότερα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε αθλητικό σωματείο (στον Ε.Ο.Σ.) μεταβιβάζονται πλέον στην Περιφέρεια.
Για να αποδοθούν οι εκτάσεις στην Περιφέρεια, ο κ. Μέτιος ζήτησε αρχικά από τον κ. Αυγενάκη την ανάκληση παλαιότερης απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού, με την οποία οι συγκεκριμένες εκτάσεις είχαν παραχωρηθεί σε αθλητικό σωματείο. Με την έκδοση της νέας απόφασης από τον κ. Αυγενάκη, και δεδομένου ότι οι εκτάσεις περνούν στην ευθύνη του Δασαρχείου, ο κ. Μέτιος είχε διαδοχικά επικοινωνία με τον κ. Αμυρά και συνάντηση με τον κ. Πέτσα, κατά τις οποίες συμφωνήθηκε να εγκριθεί η παραχώρηση των εν λόγω εκτάσεων στην Περιφέρεια.
Με αυτόν τον τρόπο, οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας θα μπορέσουν να μεταβούν στο χιονοδρομικό κέντρο και να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εργασίες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εδώ δεν μπορούν να κτατήσουν μία web camera ενεργή , ώστε να υπάρχει εικόνα για τις καιρικές συνθήκες και γενικότερα που επικρατούν στο χ/κ φαλακρού .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!