Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: Βράβευση Δραμινών μαθητών που κατέκτησαν την 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

0
2985

Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, δέχτηκε στο γραφείο του και προχώρησε σε βράβευση-απονομή τιμητικής πλακέτας στους Δραμινούς μαθητές Απόστολο Καραγιαννίδη, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Χρύσα Τουκματσή, Γιώργο Μιχαλακόπουλο και Χάρη Καριπίδη.
Οι μαθητές της Μαρίας Σαρπότα, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, βραβεύτηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη για τη διάκρισή τους στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROHellas 2021, καταλαμβάνοντας την 3η θέση, στην OPEN κατηγορία δημοτικού, μέσα από 75 συμμετοχές.
Το φετινό θέμα του διαγωνισμού αναφερόταν σε εφευρέσεις από τον Αρχιμήδη έως τον Leonardo Da Vinci όπου οι βραβευθέντες μαθητές εμπνευστήκανε από αυτές και τις εξελίξανε σε ρομποτικές κατασκευές-αυτοματισμούς.


Μετά το πέρας της βράβευσης ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήριά του στο καθένα από τα παιδιά που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, καθώς και στην Εκπαιδευτική Προπονήτρια Μαρία Σαρπότα για τη διάκρισή τους και την καθημερινή προσπάθειά τους στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας δήλωσε: «H διάκριση των Δραμινών μαθητών και του φροντιστηρίου @robot’ s της Μαρίας Σαρπότα στην εκπαιδευτική ρομποτική, που αποτελεί έναν τομέα εφαρμογής τεχνολογιών αιχμής, αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Δράμα μας, αλλά και ένα επίτευγμα από την πλευρά νέων ατόμων-παιδιών που σκιαγραφεί νότα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον. Η πρόοδος στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας αποτελούν προϋπόθεση για να βαδίσει ο τόπος σε αναπτυξιακούς δρόμους και να πορευτεί με στέρεα θεμέλια στο μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!