Απαιτούνται λύσεις στο Μουσικό Σχολείο

Με διαρροές όμβριων σε αρκετές αίθουσες γίνονται τα μαθήματα

0
2987

Δεν είναι μικρό το διάστημα που έχει ήδη παρέλθει από την πρώτη αναφορά των προβλημάτων στεγανότητας που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο της Δράμας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε (από πλευράς εργασιών τουλάχιστον) για να διορθωθούν τα κτιριακά προβλήματα που είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου Δράμας.

Η οροφή του σχολείου λόγω ακριβώς των προβλημάτων στεγανότητας επιτρέπει την διαρροή των όμβριων υδάτων μέσα στις αίθουσες τουλάχιστον αυτές που βρίσκονται στους επάνω ορόφους. Διαπίστωση που προφανώς απογοητεύει από την άποψη των συνθηκών διδασκαλίας. Αν μάλιστα σήμερα η οροφή επιτρέπει τα νερά της βροχής να περνούν μέσα στις αίθουσες είναι επόμενο κάποια στιγμή εξαιτίας των διαβρώσεων που πιθανόν έχουν προκληθεί να δημιουργηθούν και άλλα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Το σχολείο στο οποίο σήμερα φοιτούν κάτι λιγότερο από 400 μαθητές, ως κτίσμα έχει διανύσει ήδη το 20ο έτος χρήσης του και λόγω του χρόνου που παρήλθε είναι λογικό να απαιτεί συντήρηση και επισκευές.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αναλάβει ήδη κάποια τεχνική εταιρεία να ασχοληθεί με το πρόβλημα αποκατάστασης των προβλημάτων στεγανότητας της οροφής προφανώς μέσω της σχολικής επιτροπής η οποία ασχολείται με το ζήτημα. Η εταιρεία αυτή μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που ανέλαβε το έργο μετά από δημοπρασία, θα δημιουργήσει μια υγρομονωτική σκάφη συλλογής του νερού και αποβολής του από ειδικούς σωλήνες προκειμένου να παύσει να υφίσταται το σημερινό πρόβλημα. Πάντως η επιδείνωση του καιρού είναι ήδη αισθητή και οι βροχές ή τα υπόλοιπα καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται τον χειμώνα είναι δύσκολο να επιτρέψουν την εκτέλεση έργων αυτής της μορφής.
Θυμίζουμε ότι σε σχετική αναφορά που είχε κάνει κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Γιάννης Μυστακίδης στο θέμα είχε τονίσει ότι από τις διαρροές που υπάρχουν στην οροφή του σχολείου τα νερά καταλήγουν στο υπόγειο από όπου περνά πλήθος καλωδιώσεων με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κάποιου βραχυκυκλώματος ή ατυχήματος κάτι που όλοι απεύχονται. Το σχολείο σύμφωνα με πληροφορίες επισκέφθηκε και η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας κα Εύη Αθανασιάδου η οποία πρότεινε να τεθεί το θέμα των προβλημάτων του σχολείου σε προτεραιότητα προκειμένου αυτά να επιλυθούν σύντομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες με τα προβλήματα αυτά ασχολείται και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και φαίνεται ότι υπάρχει πρόθεση να διατεθεί απο πλευράς του Δήμου (που είναι αρμόδιος για το κτίριο) κονδύλιο της τάξης των 40.000 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας των διαρροών της οροφής του συγκροτήματος.
Ωστόσο στην πράξη μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει επισκευαστικές εργασίες και οι χειμερινές καιρικές συνθήκες που κάνουν δυσκολότερες τις όποιες τεχνικέςς παρεμβάσεις είναι προ των πυλών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!