Απαιτούνται πόροι για την καπναποθήκη

Αύριο Τετάρτη παρουσιάζονται τα στοιχεία της αρχιτεκτονικής προμελέτης για την Καπναποθήκη της Περδίκκα

0
1802

Επιβεβαιώνονται για ακόμη μία φορά όσα έγραψαν ήδη από τις αρχές Απριλίου τα ΧΡΟΝΙΚΑ για την ολοκλήρωση και παρουσίαση της αρχιτεκτονικής προμελέτης που αφορά την καπναποθήκη της οδού Περδίκκα.

Η παρουσίαση της θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί ένα πρώτο βήμα στην διαδικασία αξιοποίησης και επανάχρησης του χώρου που, όπως τουλάχιστον δεσμεύτηκε ο Δήμος Δράμας θα αποτελέσει την έδρα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και συν τοις άλλοις θα φιλοξενήσει την έδρα της σχολής Κινηματογράφου για την οποία υπενθυμίζεται ότι υπεγράφη συνεργασία με τον Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εντός του 2018.
Eιδικότερα, η παρουσίαση, παράδοση & αποδοχή αρχιτεκτονικής προμελέτης χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία Raycap και αφορά την αποκατάσταση και την Ενεργειακή Αναβάθμιση της Καπναποθήκης «Πορτοκάλογλου», που βρίσκεται επί της οδού Περδίκκα στην Δράμα θα γίνει στην διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου με εισηγητή του θέματος τον Δημοτικό Σύμβουλο και πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δημήτρη Καραμπατζάκη.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας Δημήτρης Καραμπατζάκης για το ίδιο θέμα έχει δηλώσει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι “η συνεργασία του Δήμου με το ΕΑΠ εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του κτιρίου. Η αρχιτεκτονική προμελέτη έχει ολοκληρωθεί και αυτό σημαίνει ότι το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση και την μελλοντική χρήση του χώρου έχει γίνει …αυτό που θα πρέπει να ακολουθήσει στην συνέχεια είναι να κλείσει σωστά ο κύκλος των προμελετών για να ακολουθήσει το μελετητικό μέρος και η κατασκευή του έργου της αποκατάστασης – Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση των ΧΡΟΝΙΚΩΝ για το διάστημα που απαιτείται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του χώρου είπε ότι η πενταετία είναι ένα λογικό διάστημα για την ολοκλήρωση του έργου– Παράλληλα σε ότι αφορά την χρηματοδότηση της κατασκευής είπε ότι από την πλευρά του Δήμου Δράμας γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία. Το εγχείρημα της χρηματοδότησης θα επιτευχθεί κυρίως μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης και της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων και θα γίνει προφανώς τμηματικά για τα επί μέρους κομμάτια του έργου… “Πρόκειται πάντως για ένα έργο σύμβολο της πόλης που με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που υπάρχει θα απογειωθεί πραγματικά…” όπως έχει επισημάνει ο κ. Καραμπατζάκης.

Στην ίδια συνεδρίαση της Τετάρτης

Η προγραμματισμένη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου της Δράμας στις 17η Απριλίου 2019, προκειμένου να γίνει συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις ούτε λίγο ούτε πολύ σε 89 θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση είναι σημαντικά και περιλαμβάνουν τόσο την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής προμελέτης της Καπναποθήκης όσο και τον στρατηγικό προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού για τα έτη 2020-2023, τις αναλυτικές εκθέσεις του Έκτακτου Διαχειριστικού Ελέγχου χρήσεων 2011-2016 της ΔΕΚΠΟΤΑ, την δημιουργία γραφείου ενημέρωσης και υποστήριξης δανειοληπτών από Δήμο Δράμας.
Στην ίδια συνεδρίαση επίσης μεταξύ άλλων θα γίνει συζήτηση για την πρόταση έκδοσης ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, αναφορικά με τον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού με εισηγητή τον Δημοτικό Σύμβουλο Μουρβετίδη.
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και το θέμα «Ανακατασκευή και εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Σταδίου (πρώην Εθνικό) Δήμου Δράμας» στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ στον άξονα προτεραιότητας: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες δήμων» που θα εισηγηθεί ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Παπαδόπουλος όπως επίσης και το θέμα της εκπόνησης εργαστηριακών ελέγχων για την αποτίμηση της στατικής επάρκειας του κλειστού κολυμβητηρίου του Δήμου της Δράμας που θα εισηγηθεί ο ίδιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ