Απαλλαγμένα από covid τα σχολεία της Δράμας

0
12372

Μικρή εξαίρεση μόνο κάποιο τμήμα των λυκειακών τάξεων Νικηφόρου, στο οποίο τα μαθήματα ανεστάλησαν μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου

Καθαρά από κρούσματα covid είναι τα σχολεία της Δράμας, πλην ενός τμήματος στις λυκειακές τάξεις Νικηφόρου για τις οποίες αποφασίστηκε αναστολή λειτουργίας από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και τις 21 Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, το Γυμνάσιο Νικηφόρου λειτουργεί κανονικά. Αν εξαιρεθεί, λοιπόν, η συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και αυτή του 9ου Δημοτικού Σχολείου της Δράμας, τμήματα του οποίου είχαν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, οι σχολικές μονάδες της Δράμας τα πήγαν πολύ καλά μετά την επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Λάζαρος Αρτεμιάδης, είπε ότι σε υγειονομικό επίπεδο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τα προβλήματα που υπάρχουν έχουν να κάνουν με τα κενά που υπάρχουν, καθώς λόγω των ειδικών συνθηκών απουσιάζουν αρκετοί εκπαιδευτικοί, είτε γιατί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είτε για άλλους λόγους. Επίσης, υπάρχουν και κενά που οφείλονται στο γεγονός ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις από το Υπουργείο Παιδείας. Τα κενά που οφείλονται στη μη κάλυψη των θέσεων από το Υπουργείο Παιδείας εντοπίζονται σε περίπου τρία σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ αυτά που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των αδειών των εκπαιδευτικών αφορούν σε τέσσερα σχολεία, όπως είπε ο κ. Αρτεμιάδης. Την ίδια ώρα, βέβαια, δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά το αίτημα για μικρότερο αριθμό μαθητών στις τάξεις και τον επαρκή αριθμό καθαριστριών.
Ειδικότερα για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στα σχολεία, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, έχει γίνει ρύθμιση του ωρολογίου προγράμματος σε κάθε σχολείο και οι μαθητές προσέρχονται σε διαφορετική ώρα για την αποφυγή συγχρωτισμού, ανάλογα με τις αποφάσεις που έχουν πάρει οι επιτροπές διδασκόντων κάθε σχολείου, ενώ τουλάχιστον προς το παρόν έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα με τα ανοικτά παράθυρα και τις χαμηλές θερμοκρασίες που αντιμετωπίστηκε αρχικά στην επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων. Σε αυτό βοήθησε η βελτίωση του καιρού και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Rapid test στους εκπαιδευτικούς
Επίσης, σε ό,τι αφορά τη διενέργεια των rapid test στους εκπαιδευτικούς, αυτά γίνονται με τη χρήση της ειδικής πλατφόρμας που τους εξασφαλίζει δωρεάν εξέταση. Οι εκπαιδευτικοί προσέρχονται για τις συγκεκριμένες εξετάσεις μετά το μεσημέρι, στο στρατόπεδο Παπαργύρη και το στρατόπεδο Φωστηρίδη, μετά από ραντεβού, παρότι οι εξετάσεις δεν είναι υποχρεωτικές. Την ίδια ώρα, βέβαια, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν rapid test και στο δημοτικό περίπτερο της πλατείας από τα στελέχη της ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ