Απαντήσεις θα δώσει η ιστολογική εξέταση για τον θάνατο της 57χρονης από το Φωτολίβος

Τι λέει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Κιφνίδης σχετικά με τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος

0
2672

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες έχασε την ζωή της η 57χρονη Δήμητρα Ζήρδα που είχε εξαφανιστεί απο το Φωτολίβος και η σορός της οποίας εντοπίστηκε στα νερά του ποταμού Αγγίτη, στην περιοχή της Συμβολής το Σάββατο 15 Ιουνίου.

Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης που διενήργησε την νεκροτομή την Τρίτη 18 Ιουνίου είπε ότι τουλάχιστον εξωτερικά αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, προσθέτοντας ότι αναμένει την ιστολογική εξέταση προκειμένου να δοθούν περισσότερες απαντήσεις. Όπως είπε ο κ. Νίκος Κιφνίδης, στην γυναίκα δεν υπήρχαν κακώσεις εκτός από ένα κάταγμα οστού στην τραχηλική χώρα. Είναι λοιπόν υπό έρευνα εάν αυτό έγινε εν ζωή ή μετά θάνατον, διότι οι συνθήκες που ανασύρθηκε από τα νερά του Αγγίτη ήταν δύσκολες και δεν αποκλείεται το κάταγμα να δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
Ο ίδιος μίλησε για την ύπαρξη πνευμονικού οιδήματος, το οποίο είναι άγνωστο εάν προήλθε εντός του ύδατος ή από άλλα αίτια. Ιστοτεμάχια από τα σημεία αυτά του σώματος στάλθηκαν ήδη για ιστολογική εξέταση η οποία προφανώς θα δόσει περισσότερες απαντήσεις σε περίπου ένα μήνα.
Το σώμα της γυναίκας ήταν σε αποσύνθεση – σαπωνοποίηση κατά την ανεύρεση του και όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο ιατροδικαστής, βρισκόταν εκεί για περίπου 8 έως 10 ημέρες.
Η σορός της 57χρονης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΕΛΑΣ στα νερά του ποταμού Αγγίτη το περασμένο Σάββατο δημιουργώντας τεράστια θλίψη στην τοπική κοινωνία διότι το θέμα της εξαφάνισής της είχε λάβει σημαντική δημοσιότητα αρχικά από την γραμμή ζωής SOS και ακολούθως από την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης. Η γυναίκα είχε εξαφανισθεί από το σπίτι της μια εβδομάδα πριν και κατόπιν εκδόθηκε σήμα κινδύνου για την ανεύρεσή της.
Η σωρός της Δήμητρας Ζήρδα έγινε αντιληπτή στην περιοχή Γαλάζια Νερά κοντά στην κοινότητα Συμβολής, σύμφωνα με πληροφορίες, από πολίτη που ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές. Υπενθυμίζεται ότι η τοποθεσία που βρέθηκε η σορός της γυναίκας δεν βρίσκεται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από το Φωτολίβος απο όπου χάθηκαν τα ίχνη της από τα ξημερώματα της 6ης Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ