Απαξιώνεται δυστυχώς η Ποδηλατούπολη

1
2234

– Η κατάσταση στο γνωστό και ως πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής πλέον δείχνει εγκατάλειψη. Ο δήμος θα πρέπει να συντηρήσει το πάρκο άμεσα
– Μιλούν στα «Χ» οι κ.κ. Α. Χαραλαμπίδης, Αλ. Τσιαμπούσης και Στ. Ηλιόπουλος


 

Σε κατάσταση εγκατάλειψης και εμφανή πορεία απαξίωσης είναι ο χώρος του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής ή «Ποδηλατούπολη», που βρίσκεται στην οδό 1ης Ιουλίου και αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Δράμας. Τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια δεν χρησιμοποιείται και, μετά την έξοδο του τελευταίου ενοικιαστή, δεν διατέθηκε σε άλλο ενδιαφερόμενο προκειμένου να αξιοποιήσει επιχειρηματικά το αναψυκτήριο που βρίσκεται μέσα στο πάρκο.
Το πάρκο, πριν από λίγα χρόνια, συγκέντρωνε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και κυρίως οικογένειες με τα παιδιά τους, που έβρισκαν εκεί καταφύγιο δροσιάς το καλοκαίρι και ταυτόχρονα σημείο παιχνιδιού και αναψυχής για τους μικρότερους. Δυστυχώς, η σημερινή του εικόνα δεν είναι καθόλου καλή. Το αναψυκτήριο δεν φαίνεται να είναι σε καθόλου καλή κατάσταση και ο χώρος αναψυχής, που άλλοτε ήταν πόλος έλξης, μοιάζει πλέον εγκαταλειμμένος. Είναι προφανές ότι ο Δήμος Δράμας θα πρέπει να προστατέψει το σημείο αυτό από τη φθορά και την εγκατάλειψη, να συντηρήσει τις υποδομές που υπάρχουν μέσα σε αυτόν και να τον καθαρίσει από την άγρια βλάστηση που έχει αρχίσει να διεκδικεί την… κυριότητα του χώρου.

 

 

 

Τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» απευθύνθηκαν στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Ανδρέα Χαραλαμπίδη, προκειμένου να αποτυπωθούν οι προθέσεις του Δήμου Δράμας, αφού και τα σχόλια ουκ ολίγων πολιτών για την κατάσταση του πάρκου δείχνουν προβληματισμό και ανησυχία για το μέλλον του. Ο κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης είπε ότι ο Δήμος Δράμας εξετάζει τη χρήση που μπορεί να έχει ο χώρος και τείνει στην άποψη ότι ο χώρος πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά και ως ποδηλατούπολη. Πρόσθεσε ότι η άδεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημοπράτηση του χώρου ουσιαστικά δεν δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως αναψυκτήριο. Για τον λόγο αυτό, ο δήμος διερευνά το θέμα προκειμένου να καταλήξει σε αποφάσεις για το αν ο χώρος θα δημοπρατηθεί ή θα χρησιμοποιηθεί για άλλη χρήση.
Πάντως, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή ο δήμος βρίσκεται σε μία διαδικασία προετοιμασίας του χώρου, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του. Στον χώρο, όπως είπε, θα μπει η Υπηρεσία Πρασίνου για να κάνει αποψίλωση της άγριας βλάστησης και στη συνέχεια θα πρέπει να διασφαλιστούν χρήματα προκειμένου να επανέλθει το πάρκο στην αρχική του κατάσταση.

Για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα», κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, είπε στα «Χ» ότι πρώτα από όλα ο χώρος θα πρέπει να καθαριστεί από τον Δήμο Δράμας και να διαμορφωθεί κατάλληλα. «Ο δήμος θα πρέπει να διαθέσει κάποια χρήματα για τη βελτίωση του χώρου και στη συνέχεια θα πρέπει να κινηθεί για την εκμίσθωσή του. Ο χώρος θα μπορούσε να γίνει ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά και συγχρόνως να εκμισθωθεί το αναψυκτήριο. Εννοείται ότι η χρήση που θα επιλέξουμε θα είναι ανάλογη με αυτές που επιτρέπονται στη συγκεκριμένη περιοχή. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί. Είτε μπορούμε να το εκμισθώσουμε είτε όχι, είτε εκμισθώσουμε μόνο το κομμάτι του αναψυκτηρίου, θα πρέπει ο δήμος καταρχάς να διαθέσει κάποια χρήματα για τη συντήρησή του. Εάν γίνει πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, προφανώς χρειάζεται και ένας σχεδιασμός, μία μελέτη. Πιστεύω, πάντως, ότι, αν το αναψυκτήριο μπορεί να εκμισθωθεί, μπορεί να προσελκύσει επιχειρηματικό ενδιαφέρον».

Ο κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» τόνισε στα «Χ» ότι, πέρα από το γεγονός της εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου για εμπορική εκμετάλλευση, θα πρέπει ο χώρος να ανοιχθεί και να καθαριστεί και να γίνει μία μικρή παιδική χαρά. «Αυτό σε συνδυασμό με την πρόταση που έχουμε καταθέσει για την πεζοδρόμηση της Χελμού από τις αρχές Μαΐου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα μπορούσε να οδηγήσει σε χρήση του πάρκου για τα παιδιά ηλικίας Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, για την εκμάθηση ποδηλάτου και κυκλοφοριακής αγωγής, όπως γινόταν παλαιότερα. Επίσης, με την πρόταση που υπάρχει για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς στο συγκεκριμένο σημείο, θεωρούμε ότι ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος αναψυχής για τους συμπολίτες μας που θα ψωνίζουν την Πέμπτη από τη λαϊκή αγορά και να δημιουργηθούν απαραίτητες υποδομές για τη χρήση του χώρου με τουαλέτες κ.ο.κ. για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς. Ο χώρος θα πρέπει καταρχάς να ανοίξει και να καθαριστεί και, εφόσον δεν εκμισθωθεί, να λειτουργήσει ως δημόσιος χώρος αναψυχής. Έχουμε θέσει το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και οι υπόλοιπες παρατάξεις, αλλά δυστυχώς η Δημοτική Αρχή δεν έχει δει το θέμα ζεστά».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εδώ δεν γίνεται συντήρηση στα αυτονόητα , πράσινο κτλ ..

    Δυστηχώς , η δημοτική αρχή είναι μόνο για ανακοινώσεις και φωτογραφίες !

    Φτιάχνουν κάτι μονο για αυτό , δεν συντηρείτε τπτ ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ