Απέφερε καρπούς η προσπάθεια του Δημάρχου Παρανεστίου

0
4732

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε και πάλι το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου από 1η Ιανουαρίου

Ξεκίνησε από την 1η Ιανουαρίου τη λειτουργία το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου, μετά την τελευταία συνάντηση του Δημάρχου Παρανεστίου με την Aναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα, και τη δέσμευσή της για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας για 7 μέρες την εβδομάδα και 24 ώρες το 24ωρο. Το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί και πάλι σε τακτικό ωράριο, τις ανάγκες της περιοχής και όχι μόνο.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου είπε: «Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε στην Αθήνα με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Γκάγκα, καταφέραμε να πείσουμε με επιχειρήματα, ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες στον Δήμο Παρανεστίου, που αποτελεί απομακρυσμένη περιοχή και ότι θα πρέπει να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Υγείας σε τακτική βάση. Η κα Γκάγκα το κατανόησε και επιπλέον μας απάντησε ότι στο εξής, η όποια κίνηση για την αλλαγή του ωραρίου στο Κέντρο Υγείας δεν θα γίνει αν πρώτα δεν ληφθεί υπόψη η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Αυτό θεωρώ ότι ήταν μια σημαντική εξέλιξη για εμάς, διότι κύριος στόχος μας είναι καταρχάς η προάσπιση της υγείας των συνδημοτών μας. Συνεχίζουμε να διατηρούμε υψηλής ποιότητας παροχή υγείας στην περιοχή μας από την αρχή του νέου χρόνου και αυτό το καταφέραμε δείχνοντας γρήγορα αντανακλαστικά και διεκδικώντας ένα δίκαιο αίτημα για το Παρανέστι».
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», λίγες ημέρες πριν, ο Δήμαρχος Παρανεστίου, κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, είχε υπογραμμίσει ότι ο Δήμος Παρανεστίου ανέμενε την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας σε τακτικό ωράριο λειτουργίας από την αρχή του νέου έτους, με βάση τις διαβεβαιώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στην συνάντηση της Αθήνας.
Το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου, επαναλειτουργεί πλέον 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα, από την 1η Ιανουαρίου του 2022. Επιπλέον, όπως έκανε γνωστό ο κ. Καγιάογλου, συνεχίζει να παρέχει συνδρομή, με τους υγειονομικούς που διαθέτει, όχι μόνο στο Νοσοκομείο της Δράμας αλλά και στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Νευροκοπίου, καθώς οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία δεν έχουν εκλείψει στον χώρο της υγείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Παρανεστίου έχει πραγματοποιήσει συνάντηση και με τη νέα διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου, διαμηνύοντας ότι ο Δήμος ενδιαφέρεται να λειτουργεί σωστά το Κέντρο Υγείας και ότι προτίθεται να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη υπάρχει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ