Απεργούν από σήμερα οι έμποροι της λαϊκής

0
1143

– Αποφάσισαν κινητοποιήσεις αντιδρώντας στη μετεγκατάσταση
– Μόνο οι παραγωγοί θα εκθέσουν σήμερα Πέμπτη τα προϊόντα τους


Σε αντιδράσεις που μοιάζουν μάλλον αναπόφευκτες για τους εμπόρους της λαϊκής αγοράς στη Δράμα, οδηγεί το θέμα της χωροθέτησής της, που επιχειρείται από τη διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Δράμας. Με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου, αντιδρώντας στην μάλλον τετελεσμένη απόφαση της δημοτικής διαπαραταξιακής επιτροπής να μεταφερθεί η λαϊκή στον χώρο των πάρκινγκ βαρέων οχημάτων, στο τελευταίο τμήμα της Ανάπλασης.
Σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκών Αγορών της Δράμας (δηλαδή των εμπόρων της λαϊκής), κα Βούλα Παπαδοπούλου, έκανε γνωστό ότι σήμερα «Πέμπτη 30/06 η λαϊκή αγορά της Δράμας δεν θα λειτουργήσει λόγω απεργίας» και πρόσθεσε: «Οι δημοτικές παρατάξεις του δήμου μας θέλουν τον αφανισμό μας. Η Δράμα τυχαία δεν έφτασε στον πάτο. Δραμινέ λαέ, σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα μας σε θέλουμε συμπαραστάτη μας. Σας περιμένουμε όλους στον χώρο της λαϊκής για μία δυναμική διαμαρτυρία (οι συνάδελφοι να βρίσκονται στον χώρο της λαϊκής στις 6.00’ π.μ. και ο κόσμος, αν θέλει να μας στηρίξει, να βρίσκεται εκεί από τις 8:30’ και μετά)».
Μάλιστα χθες Τετάρτη, κυκλοφορούσε στους δρόμους της πόλης και ένα αυτοκίνητο με εγκατεστημένη μεγαφωνική που μετέδιδε μηνύματα πρόσκλησης στους Δραμινούς να συμπαρασταθούν στον αγώνα των μικροπωλητών.
Η κα Παπαδοπούλου είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι σήμερα Πέμπτη η λαϊκή αγορά θα μείνει μόνο με τους παραγωγούς, καθώς οι έμποροι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία, αφού η θέση των δημοτικών παρατάξεων για τη νέα χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς είναι αμετακίνητη και δεν δέχονται τις απόψεις των εμπόρων. Πρόσθεσε επίσης ότι με τη στάση αυτή των δημοτικών παρατάξεων δημιουργείται αδιέξοδο, ενώ επεσήμανε: «Το ζήτημα δεν είναι ότι δεν υπολογίζουν εμάς τους μικροπωλητές, αλλά ότι δεν υπολογίζουν και τον καταναλωτή. Στην περιοχή των πάρκινγκ βαρέων οχημάτων δεν υπάρχουν υποδομές. Δεν υπάρχει προστασία από τις καιρικές συνθήκες, δεν υπάρχει σκίαση, νερό ή τουαλέτες. Δεν υπάρχει ένας χώρος να καθίσει ο κόσμος. Η πρόταση που είχε κάνει εδώ και πολύ καιρό ο κ. Εφραιμίδης για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στη Χελμού και τους κάθετους δρόμους, δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι. Εμείς θα συμφωνούσαμε με μία τέτοια λογική. Δυστυχώς, οι δημοτικές παρατάξεις είναι αμετακίνητες στην πρόταση για τη χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς στα πάρκινγκ βαρέων οχημάτων, κάτι στο οποίο διαφωνούμε».
Οι έμποροι της λαϊκής αγοράς θεωρούν ότι η μετακίνηση στον χώρο των πάρκινγκ βαρέων οχημάτων θα αποτελειώσει το επάγγελμά τους και, όπως έχουν επισημάνει και σε προηγούμενες δηλώσεις τους, είναι έτοιμοι να παραδώσουν ακόμα και τις άδειές τους, εάν αυτή είναι η τελική απόφαση του Δήμου Δράμας. Προς το παρόν φαίνεται ότι μετά τις όποιες αποφάσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής του δήμου, η νέα χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς της Δράμας θα πρέπει να εγκριθεί και από το συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας, που θα πρέπει να εξετάσει επίσης την πρόταση για να αποφανθεί. Η αναστάτωση που δημιουργήθηκε, πάντως, στον χώρο των μικροπωλητών καλά κρατεί, τουλάχιστον επί του παρόντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ