Από την Πέμπτη τα εμβόλια στη Δράμα

0
3993

– Σε αναμονή για την έλευση των εμβολίων το Νοσοκομείο Δράμας
– Νέα μείωση των νοσηλευομένων με covid

Χωρίς προβλήματα, όπως όλα δείχνουν, θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί γιατρών και νοσηλευτών στο Νοσοκομείο της Δράμας, καθώς το εμβολιαστικό κέντρο που θα λειτουργήσει στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας είναι έτοιμο. Το νοσοκομείο της Δράμας έχει ήδη εφοδιαστεί με ειδικό ψυγείο, κατάλληλο για τη συντήρηση των εμβολίων της εταιρίας Pfizer που απαιτούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και βαθιά κατάψυξη. Το ψυγείο βρίσκεται σε καλά φυλασσόμενο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Το Νοσοκομείο της Δράμας ήταν προγραμματισμένο, αρχικά, να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς των υγειονομικών από σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, αλλά η ημερομηνία αυτή μετατέθηκε για την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου. Ημερομηνία κατά την οποία θα αρχίσουν τους εμβολιασμούς των υγειονομικών και άλλα επαρχιακά νοσοκομεία. Ουσιαστικά, το επόμενο βήμα που απομένει πριν από την έναρξη των εμβολιασμών είναι η παραλαβή των εμβολίων τα οποία δεν έχουν ακόμη μεταφερθεί.
Ενθαρρυντικό στοιχείο, εκτός από την έναρξη των εμβολιασμών που είναι πλέον θέμα μερικών ημερών, είναι και η συνεχής μείωση του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται στις δυο κλινικές covid του Νοσοκομείου Δράμας. Ο αριθμός των ασθενών είναι σήμερα κάτω από 50, ενώ και η ροή των περιστατικών με covid που επισκέπτονται το Νοσοκομείο Δράμας μειώνεται συνεχώς. Παράλληλα, πολλοί από τους ασθενείς που επισκέφθηκαν το νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες, δεν βρέθηκαν θετικοί στην covid-19, κάτι που δίνει ένα επίσης ελπιδοφόρο μήνυμα, παρότι όλοι πλέον έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ανακοινώσεις των επομένων ημερών του ΕΟΔΥ, στις οποίες και θα αποτυπωθεί η εικόνα των γιορτινών ημερών, σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων, όχι μόνο στη Δράμα αλλά και πανελλαδικά.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού στο Νοσοκομείο Δράμας, δεν υπάρχει προς το παρόν καμία επίσημη ανακοίνωση, παρότι φαίνεται ότι έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης λόγω των ελλείψεων που παρουσιάζονται στα Κέντρα Υγείας του Ν. Δράμας, τα οποία έχει αρχικά σχεδιαστεί να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα. Για το θέμα αυτό εξάλλου την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της ΔΡΑΜΑΣ» είχε επισημάνει ότι: «Αυτό που μεταφέραμε ως εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Δράμας προς τη Διοικήτρια είναι ότι θα αντιδράσουμε στο ενδεχόμενο τα νοσοκομεία να εμβολιάσουν τον γενικό πληθυσμό. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούν να το αναλάβουν τα νοσοκομεία. Εμείς ζητούμε να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Γίνονται κάποιες προσλήψεις τώρα για τα εμβολιαστικά κέντρα και θα πρέπει να γίνουν οι ανάλογες προσλήψεις και στον Νομό Δράμας. Θα μπούμε στην εποχή που θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού και η ΠΦΥ θα πρέπει να προετοιμαστεί για να μπορεί να ανταποκριθεί. Απαιτούνται να τηρηθούν πρωτόκολλα που απαιτούν απινιδωτές, εξοπλισμό κλπ. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτά υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας. Το Νοσοκομείο της Δράμας δεν μπορεί να αναλάβει το κομμάτι του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού καθώς ανήκει στη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας. Αυτό θα πρέπει να γίνει στα Κέντρα Υγείας και στα ΤΟΜΥ, τα οποία όμως πρέπει να εξοπλιστούν και να προσληφθεί προσωπικό και μάλιστα άμεσα. Να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ