Απόφαση για τέσσερα ΚΔΑΠ στον Δήμο Προσοτσάνης

0
5598

Στην Προσοτσάνη, την Πετρούσα, το Φωτολίβος και τους Σιταγρούς.

Στην δημιουργία τεσσάρων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών προχωρά ο Δήμος Προσοτσάνης. Το πρώτο θα λειτουργηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Πετρούσας, το δεύτερο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Προσοτσάνης, το τρίτο στο Δημοτικό Σχολείο Σιταγρών και το τέταρτο στο Δημοτικό Σχολείο Φωτολίβους. Για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ ο Δήμος Προσοτσάνης αποφάσισε να παραχωρήσει την χρήση των τεσσάρων χώρων.

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α πρόκειται να εκδώσει πρόσκληση για την ίδρυση Κ.Δ.Α.Π, και οι διαδικασίες
που απαιτούνται θα υλοποιηθούν από την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Προσοτσάνης και τον Δήμο Προσοτσάνης.
“Τα ΚΔΑΠ είναι δομές που μπορούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά, με πολιτιστικές, αθλητικές και γενικά δημιουργικές
δραστηριότητες. Λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου και φιλοξενούν παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους έως την υποχρεωτική εκπαίδευση 5 έως 12 χρόνων. Ο θεσμός των Κ.Δ.Α.Π. προσφέρει επίσης στους γονείς τον απαραίτητο χρόνο να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Η λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π. χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της δράσης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” του Ε.Σ.Π.Α. 2014 – 2020, μέσω voucher. Για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας κάθε δομής Κ.Δ.Α.Π., απαιτούνται χώροι με ειδικές τεχνικές προδιαγραφές”
αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Προσοτσάνης όπου συζητήθηκε το θέμα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής εξέφρασε την σύμφωνη γνώμη του για την παραχώρηση χρήσης των χώρων στα σχολεία. Τα ΚΔΑΠ θα λειτουργούν εκτός των ωρών λειτουργίας του σχολείου, με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής ειπώθηκε ακόμη ότι σε όλους τους χώρους υπάρχει δυνατότητα και επάρκεια ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, τηλεφωνικής σύνδεσης και αποχέτευσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας αποφάσισε να προχωρήσει στην δημιουργία οκτώ ΚΔΑΠ στην πόλη και τις κοινότητες του Δήμου Δράμας παρέχοντας τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Η σχετικές αποφάσεις λήφθηκαν κατά πλειοψηφία. Οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις συμφωνούσαν με την δημιουργία ΚΔΑΠ, αλλά εκφράστηκαν και ενστάσεις. Από την παράταξη “Πόλη+Ζωή” και την παράταξη “Αυτοδιοίκηση Πολιτών” τέθηκε θέμα για την καταλληλότητα των χώρων που προτάθηκαν (μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί) ενώ έγινε λόγος και για αντιδράσεις από την πλευρά των προϊσταμένων των νηπιαγωγείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ