Απόφαση να επιδοτηθούν τα ενοίκια ενός χρόνου για έναν πυρόπληκτο φοιτητή από το Σωματείο

0
2199

Ανακοίνωση – Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

«Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου από την πρώτη στιγμή δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους, συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για δεύτερη εβδομάδα έως τις 20/8 .
Έχουμε αποστείλει τα πρώτα δέματα και ευχαριστούμε την εταιρία Ταχυμεταφορών ACS Δράμας για τη δωρεάν μεταφορά τους.
Στην προσπάθεια αυτήν, προτείναμε στην γενική συνέλευση να επιδοτήσουμε για έναν χρόνο τα ενοίκια ενός φοιτητή αποδεδειγμένα πυρόπληκτου, η πρόταση αυτή πλειοψήφησε και μάλιστα συνάδελφος διαθέτει το σπίτι του δωρεάν.
Ως εργαζόμενοι και αρκετοί από εμάς γονείς με παιδιά που σπουδάζουν γνωρίζουμε πολύ καλά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και φανταζόμαστε σε πόσο δυσμενέστερη θέση βρίσκονται οι λαϊκές οικογένειες που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Γνωρίζουμε επίσης την χρόνια υποχρηματοδότηση που υπάρχει στα πανεπιστήμια με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μην έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν αφού δεν μπορούν να διασφαλίσουν την στέγαση τους, όπως γνωρίζουμε ότι και στην Π.Ε. Δράμας δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες.
Οι εργαζόμενοι δείχνουμε τον δρόμο για ζητήματα που η ίδια η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει υπόψιν, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των πυρόπληκτων και διεκδικήσουμε:
– Διασφάλιση όλων των φοιτητών πυρόπληκτων οικογενειών με ταυτόχρονη διεύρυνσή των δικαιούχων σε δωρεάν στέγαση.
– Δημιουργία φοιτητικών εστιών στην Π.Ε. Δράμας
– Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.
– Έκτακτη και άμεση οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες και στις οικογένειές τους.
– Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των καταστημάτων, του εξοπλισμού, των εμπορευμάτων των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, καθώς και των περιουσιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ