Aπόφαση προς τιμήν του Δρ. Άγγελου Τσιάρα

Το όνομά του θα δοθεί σε αίθουσα του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Νικηφόρου

0
2987

Την απόφαση να προχωρήσει στην ονοματοδοσία της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και φυσικής του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Νικηφόρου προς τιμήν του δραμινού επιστήμονα και ερευνητή Άγγελου Τσιάρα που πρόσφατα ανακοίνωσε την ανακάλυψη εξωπλανήτη που διαθέτει συνθήκες παρόμοιες με αυτές τις Γης έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παρανεστίου τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως ειπώθηκε κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δραμινός αστρονόμος Δράμας Δρ. Άγγελος Τσιάρας του Ιωάννη, με καταγωγή από τον Ξηροπόταμο, ανακάλυψε την ύπαρξη υδρατμών στην ατμόσφαιρα εξωπλανήτη με θερμοκρασία αντίστοιχη αυτή της γης. Είναι γνωστό ότι τα ειδησεογραφικά δίκτυα στην Ελλάδα και το εξωτερικό αναφέρθηκαν σ’ αυτήν την πολύ σημαντική ανακοίνωση. Ο Δρ. Άγγελος Τσιάρας συμμετείχε επίσης ενεργά στην εκπαίδευση των παιδιών που αποτέλεσαν τις ελληνικές αποστολές στις επόμενες IOAA (International Olympiad on Astronomy and Astrophysics) και υποστήριξε τη συμμετοχή δραμινών μαθητών στο διαγωνισμό Αστρονομίας, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας «Ο Πήγασος» καθώς και τον χώρο του Γυμνασίου Νικηφόρου.
Για την συνεισφορά του αυτή βραβεύθηκε τόσο από την Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου όσο και από τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας «Ο Πήγασος» Στις 28-9-2019 θα γίνουν τα εγκαίνια του Αστρονομικού Παρατηρητηρίου στον χώρο του Γυμνασίου Νικηφόρου. Στη συνέχεια στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων Νικηφόρου του Δήμου, ένας εκ των ομιλητών θα είναι και ο Δρ. Άγγελος Τσιάρας με θέμα Πλανήτης ΓΗ: μια σταγόνα στον ωκεανό του σύμπαντος
Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Νικηφόρου, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας « «Ο Πήγασος» προτείνει, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και συγχρόνως εργαστηρίου Φυσικής του Γυμνασίου, να δοθεί το όνομα του Αστροφυσικού επιστήμονα Δρ Άγγελου Τσιάρα, προς τιμή της προσφοράς του, στην επιστήμη και της σχέσης του με το σχολείου μας και τον σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας «Ο Πήγασος» ».
Το Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου λοιπόν αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την ονοματοδοσία της αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και συγχρόνως εργαστηρίου Φυσικής του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Νικηφόρου σε “Άγγελος Τσιάρας”. Η απόδοση της ονομασίας αυτής αποτελεί επιθυμία του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου, αλλά και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας, η οποία αναγνωρίζει το έργο και την προσφορά του Δρ Άγγελου Τσιάρα.
Yπενθυμίζεται ότι το Αστρονομικό Παρατηρητήριο στον χώρο του Γυμνασίου Νικηφόρου περιλαμβάνει έναν θόλο τηλεσκοπίου και ένα μεγάλο και μόνιμα εγκατεστημένο τηλεσκόπιο 14 ιντσών, περίπου επαγγελματικών προδιαγραφών το οποίο μπορεί να διεξάγει και έρευνα. Το Αστρονομικό Παρατηρητήριο θα είναι προσβάσιμο ορισμένες ημέρες και από επισκέπτες, όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος του συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας ο Πήγασος και παράλληλα καθηγητής στο Γυμνάσιο Νικηφόρου κ. Μιχάλης Δογραμματζίδης σημειώνοντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι η δημιουργία του Αστρονομικού Παρατηρητηρίου κατέστη δυνατή χάρη και στην χορηγία ιδιωτών δωρητών οι οποίοι μάλιστα θα τιμηθούν στην διάρκεια εκδήλωσης των εγκαινίων. Το κόστος του Αστρονομικού Παρατηρητηρίου το οποίο θα είναι και το μοναδικό που χρησιμοποιείται σε ελληνικό σχολείο ανέρχεται σε 25.000 ευρώ και στο μεγαλύτερο ποσοστό του καλύφθηκε από ιδιώτες δωρητές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!