Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

0
709

– Πτώσεις δέντρων και μπλακ άουτ στο δίκτυο της ΔΕΗ από την ξαφνική κακοκαιρία το βράδυ της Τρίτης
– Από θαύμα γλύτωσαν περαστικοί στα πεζοδρόμια του Δημοτικού Κήπου


 

Εκτεταμένα προβλήματα που περιλάμβαναν από διακοπή ρεύματος σε ολόκληρη την πόλη της Δράμας και όχι μόνο, έως πτώσεις δέντρων και εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες, προκάλεσε η νεροποντή και οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν για περίπου 1 ώρα το βράδυ της Τρίτης. Η πόλη έζησε σε ένα δύσκολο black out εξ αιτίας κεραυνού που έπεσε στον υποσταθμό της ΔΕΗ, στην διασταύρωση της Νέας Σεβάστειας.
Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης από τα συνεργεία της ΔΕΗ, διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Σε αυτό το διάστημα δεν ήταν εφικτό να λειτουργήσουν ούτε τα κλιματιστικά, με αποτέλεσμα, και λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε, η κατάσταση να γίνεται σχεδόν ανυπόφορη.
Μετά τις 10.30 το βράδυ της Τρίτης και την διακοπή ρεύματος που εκδηλώθηκε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, από κεραυνό στον υποσταθμό της ΔΕΗ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δράμας, κλήθηκε να επέμβει σε 9 περιπτώσεις εγκλωβισμών πολιτών σε ανελκυστήρες, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας κ. Δανιήλ Στούπας. Παράλληλα η ΠΥ Δράμας, προέβη και σε κοπές δέντρων που έπεσαν από την κακοκαιρία, σε τρεις περιπτώσεις, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας, στην περιοχή της Ταξιαρχίας και στον Κορύλοβο. Ακόμη υπήρξε και κλήση για άντληση υδάτων που προκλήθηκε σε οίκημα της πόλης από την καταιγίδα, παρότι τελικώς δεν έγιναν ενέργειες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω της χαμηλής στάθμης των υδάτων.
Οι πτώσεις δέντρων λόγω της κακοκαιρίας δημιούργησαν προβλήματα στην επίλυση των οποίων κλήθηκε να συμβάλει και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δράμας. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, είπε στα «Χ» ότι από τις πτώσεις δέντρων δημιουργήθηκαν προβλήματα και στον μίνι περιφερειακό, που οδηγεί προς τη Νέα Αμισό και τον Αρκαδικό, ο οποίος έκλεισε προς στιγμήν και για την αποκατάσταση των προβλημάτων στάλθηκαν μηχανήματα και συνεργεία που τελικώς καθάρισαν το σημείο της σωληνωτής ιρλανδικής γέφυρας. Παράλληλα υπήρξαν πτώσεις δέντρων και στην περιοχή του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας, δίπλα σε καταστήματα εστίασης, τα οποία ευτυχώς δεν δημιούργησαν ζημιές. Επίσης πτώσεις δέντρων παρουσιάστηκαν και μέσα στον δρόμο της ανάβασης του Κορυλόβου, στο σημείο που βρίσκεται το δεύτερο κιόσκι. Οι άνθρωποι του Δήμου Δράμας, ήταν στο πόδι μέχρι και τις 3 τα ξημερώματα προσπαθώντας σε συνεργασία με τις άλλες υπηρεσίες, να αποκαταστήσουν προβλήματα που παρουσιάστηκαν από την κακοκαιρία, όπως είπε ο κ. Μουρβετίδης.

 

 

Μάλλον από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα λόγω πτώσεων δέντρων σε πεζοδρόμια την επόμενη ημέρα
Επικίνδυνες καταστάσεις από πτώσεις δέντρων δημιουργήθηκαν και το πρωί της επόμενης ημέρας, αρκετές ώρες μετά την παύση των δυσμενών καιρικών φαινομένων. Μια τέτοια περίπτωση ήταν οι πτώσεις δέντρων στις παρυφές του Δημοτικού Κήπου, κοντά στην περιοχή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ γύρω στις 8.30 το πρωί της Τρίτης. Στο σημείο αυτό, υπήρξαν πτώσεις δύο δέντρων, στο πεζοδρόμιο και μάλιστα με χρονική διαφορά μόλις λίγων λεπτών, μετά την διέλευση πεζών, από το τον ίδιο χώρο. Όπως είπαν στα «Χ» πολίτες που βρέθηκαν κοντά στο σημείο της πτώσης, οι διερχόμενοι σώθηκαν μάλλον από θαύμα, αφού αν περνούσαν με ένα ή δυο λεπτά καθυστέρηση, θα θρηνούσαμε θύματα. Στο ίδιο περίπου σημείο και στο παρελθόν, καταγράφηκαν πτώσεις μεγάλων κλαδιών από δέντρα, κατά την διάρκεια βροχόπτωσης. Τότε οι θαμώνες καταστήματος γλίτωσαν χάρη στις ανοικτές ομπρέλες που βρισκόταν στα τραπεζάκια εστίασης και οι οποίες, όπως αποδείχθηκε τελικά, προσέφεραν ευτυχώς προστασία από τα χειρότερα.
Πτώσεις δέντρων κοντά σε καταστήματα εστίασης υπήρξαν και στις παρυφές του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας, ευτυχώς χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά στο ίδιο σημείο υπάρχουν και άλλα δέντρα που έχουν αποκτήσει κλήση και τα οποία είναι επικίνδυνα για πτώση, όπως είπαν στα «Χ» καταστηματάρχες της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ