Αποστολές του Erasmus στη Δράμα

0
380

Την Κυριακή το απόγευμα στις 26 Μαρτίου άρχισαν να καταφτάνουν οι αποστολές του erasmus στην πόλη μας (Ιταλία, Ουγγαρία και Πορτογαλία).
Την Δευτέρα έγινε η υποδοχή και η έναρξη της εβδομάδας δράσεων με μια μουσικοχορευτική παράσταση στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας και η παρουσίαση όλων των σχολείων και των πόλεων τους. Ακολούθησε ξενάγηση στο 14ο Δημ. Σχ. Δράμας και η προσφορά ποικίλων εδεσμάτων από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Το απόγευμα έγινε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, (ακύρωση των παιχνιδιών γνωριμίας στην Αγ. Βαρβάρα λόγω κακοκαιρίας) και ακολούθησε δείπνο.
Την Τρίτη στο παλιό Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό εργαστήριο ζωγραφικής και κολάζ, περιήγηση στο πάρκο της Αγ. Βαρβαρας και γεύμα. Το απόγευμα στον ίδιο χώρο ενημερωθήκαμε για το θέατρο σκιών, παρακολουθήσαμε παράσταση Καραγκιόζη και ακολούθησε εργαστήριο εκμάθησης χορευτικών από όλες τις χώρες.
Την Τετάρτη επισκεφτήκαμε το ΚΠΕ Φιλίππων όπου μας ενημέρωσαν για το έργο τους και μας ξενάγησαν στο βαφτιστήρι Λυδίας και στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων όπου παρακολουθήσαμε στο αρχαίο θέατρο μια μικρή παράσταση που παρουσίασαν παιδιά της Δ΄τάξης με θέμα την αρπαγή της Ευρώπης. Ακολούθησε γεύμα και ξενάγηση στην πόλη της Καβάλας.
Την Πέμπτη επισκεφτήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο σπήλαιο Αλιστράτης καθώς και στο Μουσικό Σχολείο Δράμας όπου και παρακολουθήσαμε μια μουσική συναυλία και το εκπαιδευτικό έργο δια ζώσης. Το βράδυ έγινε η τελετή λήξης, παράδοση πιστοποιητικών, και ακολούθησε δείπνο και παραδοσιακό ελληνικό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα.
Την Παρασκευή στο Δ.Ω.Δ. ενημερωθήκαμε για το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας και παρακολουθήσαμε ταινίες, επίσης παρουσιάστηκαν τα καλλιτεχνικά έργα των παιδιών και έπειτα έγινε μια περιήγηση στον κήπο των αγαλμάτων και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δράμας.
Εκεί τελείωσε το πρόγραμμα στην πόλη μας και τα υπόλοιπα στην Ουγγαρία που παίρνει τη σκυτάλη. Ελπίζουμε οι δράσεις, οι επισκέψεις, η διαμονή και η φιλοξενία μας να αποτελούν όμορφες και δημιουργικές αναμνήσεις και έμπνευση για ακόμη καλύτερες συνεργασίες στην εκπαίδευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!